Plakátok a francia és a magyar mezőgazdaságról
hirdetés
Címlap / Kultúra / Plakátok a francia és a magyar mezőgazdaságról

>

Plakátok a francia és a magyar mezőgazdaságról

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-19

2009. július 8-án kiállítás nyílik a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és a Chartres-i Le Compa Múzeum (Franciaország) között több éve tartó szakmai együttműködésnek a magyar múzeumlátogatók számára is látható eredménye a Vajdahunyadvárban 2009. július 8-tól augusztus 9-ig megtekinthető kiállítás. 

 

Rendezvénynaptár
Az érdeklődők a francia múzeum közel 50 mezőgazdasági témájú plakátját tekinthetik meg a 19. század végétől az 1960-as évekig terjedő időszakból. A többségükben kereskedelmi plakátok többféle szempontból is figyelemre méltóak: egyrészt a reklámnak, a reklámozás módszereinek, technikájának átalakulásáról mesélnek. Másrészt, mint gazdaság- és társadalomtörténeti források a francia mezőgazdaság és a francia vidék 20. századi modernizációjáról szólnak.

A francia plakátok mellé megpróbáltuk odailleszteni ugyanennek az időszaknak a magyar plakátjait, pontosabban a Magyar Mezőgazdasági Múzeum gyűjtemények tipikusabb darabjait, mintegy 30 plakátot. Célunk az volt, hogy a látogatók összevethessék a két eltérő ütemben és módon fejlődő ország agrárpropagandájának termékeit, és felfedezhessék a hírverés hasonlóságait és különbözőségeit. Nem meglepő, hogy az 1950-1960-as években volt a legnagyobb az eltérés a francia és a magyar reklámozási kultúra között. Abban az időszakban, amikor a két ország gazdasági fejlődése is a leginkább különbözött egymástól. Amíg Franciaországban a kereskedelmi reklám végig fontos összetevője volt a propagandának, addig a valódi piaci versenyt nélkülöző „szocialista" gazdaság nem igényelte a hírverésnek ezt a fajtáját. Fölerősödött viszont Magyarországon a propagandának korábban is létező oktató-nevelő-ismeretterjesztő funkciója, ami az 1950-es években kiegészült az aktuális gazdaság- és társadalompolitika népszerűsítésével.

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum
1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár

A kiállítás megtekinthető: 2009. július 8.-augusztus 9.
Nyitva tartás: kedd-vasárnap: 10-17 óráig, hétfő szünnap
Belépőjegy árak: felnőtt 600 Ft, gyermek és nyugdíjas 300 Ft

Információ >>

 
 
[ 1178 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x