Virágok karneválja
Címlap / Kultúra / Virágok karneválja

>

Virágok karneválja

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-30

2009-ben 40. alkalommal rendezi meg Debrecen városa a Virágkarnevált, amely méltón a kerek évfordulóhoz az egész várost ünnepelni hívja Szent István ünnepén. A virágkarnevál, amely mára karneváli hétté bővült, számtalan programmal, érdekességgel, újdonsággal várja az érdeklődőket. A virágokkal feldíszített hazai és külföldi kocsik és művészeti csoportok most is végigvonulnak a város főutcáján, a Piac utcán, végül eljutnak a Nagyerdei Stadionba, ahol testközelben tekinthetik meg a nézők a kompozíciókat.  

Debrecen ismét virágba borul. A város legnagyobb, Magyarország egyik legismertebb rendezvénye most egy kicsit más lesz, mint az eddig megszokott. Idén megrendezik az első Debreceni Országos Virágkötészeti Versenyt. A belváros minden pontja a karneváli hangulatot idézi, hiszen Tündérkert várja a hűsölni vágyókat a Régi Városháza udvarán, a Kölcsey Központban a „virágos” meglepetések mellett békebeli kávézóval és korabeli olvasnivalóval kedveskednek a vendégeknek. A virágok mellett helyet kap kézműves vásár, virágkiállítással egybekötve, valamint fotókiállítás is, amely a korábbi karneválok hangulatából ad ízelítőt. Lesz továbbá minden délután gyerekjátszó, műsorral, mókával, kacagással.A karneváli hét minden estére kínál programokat.
Augusztus 14-én Violettától Carmenig – szerelmes virágok a muzsika kertjében, Horgas Eszter és barátai adnak csodálatos hangulatú koncertet, az estet a Magma Tűzszínház látványos és nem mindennapi produkciója követi. Szombaton, augusztus 15-én a magyar nemzeti operát a Bánk Bánt adják elő a Csokonai Színház művészei. A darab különlegessége, hogy visszanyúlnak az eredeti, Egressy-féle librettóhoz. Örömtánc szórakoztatja a közönséget vasárnap a Kossuth téren. Rúzsa Magdi, Sasvári Sándor és az Állami népi Együttes tagjainak közreműködésével. A magyar rock and roll koronázatlan királya, Fenyő Miklós igazi retro bulit varázsol a Kossuth térre, hétfőn este. A fantasztikus koncerten bizonyára kevesen maradnak majd ülve. Augusztus 18-án, kedden folytatódik a retro buli. Este 7 órától az ABBA Singers Tribute Band szolgáltatja a talpalávalót, majd este 8 órától Magyarország első „fiúbandája” az Első Emelet varázsol frenetikus hangulatot. A karneváli felvonulást megelőző estén, augusztus 19-én a világhírű Saragossa Band koncertezik a Kossuth-téri színpadon, akik olyan népszerű slágerekkel érkeznek, mint a Za Za Zabadak, Ay Ay Ay, Malaika vagy az Agadou. Garantált a felhőtlen szórakozás és a kitűnő hangulat.

Az augusztus 20-i programban a főszerep a virágoké, a virág kocsiké, amelyek elkészítéséhez akár 3 millió szál virágot is felhasználnak. A karnevál több mint 100 éves történelme alatt 800 virág kocsit és több tízezer felvonulót láthatott a több millió látogató. Ezen a napon lesz karneváli futóverseny, karneváli látvány show, virágkötő mesterek látványos bemutatója és Tánc! Zene! Mulatság! Az államalapítás ünnepét az utcabál és a tűzijáték mellett az Abrakazabra koncertje koronázza.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1655 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x