Plaza Öko-Napok
Címlap / Kultúra / Plaza Öko-Napok

>

Plaza Öko-Napok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-25

Két hónap alatt az ország tizenkét plazájába látogat el az a nagyszabású rendezvénysorozat, melynek célja, hogy segítse a környezettudatos, felelős gondolkodásmód kialakítását a fiatalok körében. A rendezvény főszervezője a Ségécé Magyarország Kft., a plaza-lánc üzemeltetője, a szakmai hátteret az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. biztosítja. A Plaza Öko-Napok változatos programokkal, több helyszínen várják az érdeklődőket. 

Programok:
Design kuka kiállítás
A kiállításon a csomagolási hulladék anyagok gyűjtését koordináló Öko-Kord Országos Nonprofit Kft., és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervezési Tanszékének közös pályázatán született tervek lesznek láthatók. A hallgatók által tervezett szelektív hulladékgyűjtő edények azt a feltevést hivatottak bizonyítani, hogy a művészi igénnyel megtervezett hulladéktároló edényeket szívesebben használjuk, mint hagyományos társaikat.A kézműves sarok

A kidobásra szánt anyagokból olyan használati tárgyat tudunk elkészíteni, amelyeket egyébként nap mint nap megvásárolunk.  A helyszínen fiatal animátorok  segítségével  óvodás, és iskolás gyerekek háztartási hulladékból készítenek a hétköznapokban is használható praktikus tárgyakat, mint például konzervdobozból készülő tolltartó, PET palackokból készített lengő teke, vagy a kartonból és tetőkből készülő társasjáték. A kézműves sarokban már korábban elkészült játékok is rendelkezésre állnak, így a  legkisebbeknek  szórakozása is biztosított.

Energiatakarékos workshop - kiállítás
A látogatók megtudhatják, hogyan tudunk környezetbarát módon megválni a számunkra már feleslegessé, használhatatlanná vált hulladékoktól, illetve olyan szemléltető eszközök lesznek kiállítva, amelyek segítségével megtudhatjuk miként spórolhatunk az energiával.

Baba játszóház 
A babajátszóban két gyermek szerető fiatal játszik a kicsikkel, akik alkalomadtán, ha szükség van rá, a kézműves sarokban is szívesen besegítenek. A babajátszó is folyamatosan üzemel a nap folyamán.

Élőétel bemutató
Mindezek mellett egy élőételes pult is helyet, kap, ahol a cukor-, és, adalékanyagmentes táplálkozásról kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők.

Zene
A helyszíneken minden alkalommal fellép Magyarország egyik ismert és népszerű gyermekzenekra, az Anselmanók.

Az Öko-nap névre hallgató rendezvénysorozat az alábbi helyszíneken, és időpontokban kerül megrendezésre. A rendezvények 11:00 órától folyamatos programokkal várják a látogatókat:


A szelektív hulladékgyűjtés helyzete Magyarországon
Magyarország polgárai átlagosan 350 kg háztartási hulladékot termelnek évente. A keletkezett hulladék 85%-át lerakókba viszik, vagy elégetik, és körülbelül 15%-ot hasznosítanak újra. Ez az arány a skandináv országokban akár a 80-90%-ot is elérheti. Az újrahasznosított hulladék arányának növelése elsősorban a lakosság felelőssége, mivel jelenleg a családi háztartásokban keletkező, elsősorban csomagolási hulladék jelenti a legnagyobb veszélyt környezetünkre. A szelektív hulladékgyűjtés során a lakosság aktív közreműködésével, anyag szerint szétválogatva gyűjtik a hulladékokat. A hulladékok másodnyersanyagként történő hasznosításával jelentősen csökkenthető a gyártás energiaigénye, környezeti terhelése. A szelektív hulladékgyűjtés során a csomagolási hulladékok külön-külön gyűjtve hasznosítják újra. Ma még hazánkban nagy mennyiségű hasznosítható anyag kerül a kukákba, melyek jobb helyen lennének a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken, mert így biztosított a hasznosításuk.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2926 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x