Balti-tenger Pesten - Fesztivál északról
Címlap / Kultúra / Balti-tenger Pesten - Fesztivál északról

>

Balti-tenger Pesten - Fesztivál északról

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-05

Magyarországon először jelentkeznek közös kulturális programokkal a Balti-tenger mentén fekvő Európai Uniós államok: a Baltic Sea Festival középpontjában a valamennyi résztvevő országban meghatározó szerepet játszó green design, jazz, film és krimi áll. 

A másfél hónapos, harmincöt programot felvonultató multikulturális eseménysorozat a Magyarországon működő európai kulturális intézetek szövetsége, a EUNIC Hungary kezdeményezése és eddigi legnagyobb rendezvénye. A változatos programok a kortárs művészek szemével tárják elénk a titokzatos és lenyűgöző Balti-tengert, a tengerparti országokban élők viszonyát ehhez az inspiráló környezethez és a régió kulturális sokszínűségét. Míg húsz évvel ezelőtt elképzelhetetlen volt egy dán, német, lengyel, litván, lett, észt, finn és svéd közös kezdeményezés megvalósítása, mára politikai, gazdasági és kulturális téren egyaránt természetessé vált a Balti-tenger menti államok összefogása. „Különösen fontosnak tartjuk, hogy e távolinak tűnő régiót az aktív együttműködés eleven példáin keresztül mutassunk be Magyarországon.” – így Gabriele Gauler, a EUNIC Hungary elnöke, a budapesti Goethe Intézet igazgatónője.

Zöld gondolkodás, innovatív jazz, világhírű mozi, borzongató krimi: a Baltic Sea Festival ezt nyújtja 2009. szeptember 3. - október 12. között kilenc budapesti helyszínen.

Résztvevő kulturális intézetek és külképviseletek: Dán Kulturális Intézet, Dán Királyi Nagykövetség, budapesti Goethe Intézet, Lengyel Intézet, a Litván Köztársaság Nagykövetsége, Lett Nagykövetség, Észt Intézet, Finnagora, a Svéd Királyság Nagykövetsége.
 

A teljes program itt olvasható: www.eunic-hungary.eu/balticsea
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1397 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x