Fogyatékos lovasverseny és lovasterápiás verseny Fóton
Címlap / Kultúra / Fogyatékos lovasverseny és lovasterápiás verseny Fóton

>

Fogyatékos lovasverseny és lovasterápiás verseny Fóton

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-24

A Magyar Lovasterápia Szövetség Díjlovasversenye és Fogyatékosok Lovasversenye, Nemzetközi Díjlovasverseny CDI*** és Nemzeti Díjlovasverseny CDN Fóton. A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2009. szeptember 25. és 27. között, immáron ötödik alakalommal szervezi meg Díjlovasversenyét CDI*** és CDN kategóriában, illetve ezzel párhuzamosan a Fogyatékosok Lovasversenyét. 

Helyszín: NGYSZ Lovasterápiás Központja, Fót, Vörösmarty tér 2.
(a Károlyi István Gyermekközpont területén áthajtva érhető el)
Verseny időpontja: 2009. szeptember 25-27.

Az előző évekhez hasonlóan idén is nemzetközi keretek között zajlik a Díjlovasverseny, melyre számos országból érkezett nevezés.

A háromnapos Díjlovasversenyen a következő versenyszámok kerülnek megrendezésre: nemzeti kategóriában alap-, könnyű-, közép- és nehéz osztályos feladatok; nemzetközi kategóriában a Szent György-díj, OTP Nagydíj B, OTP Nagy Díj Special, OTP Nagy Díj Kűr, Intermediaire I, Intermediaire II, valamint Intermediaire I. Kűr.

A fogyatékosok kétnapos Lovasversenyén ügyességi pályán hiperaktív, tanulásban-, illetve értelmileg akadályozott gyerekek számára önálló lovaglás kerül megrendezésre. A Jámbor Vilmos emlékverseny keretében csapatversenyt szervezünk: a versenyzőknek vezetett lovon különböző ügyességi feladatokat kell végrehajtaniuk. Kiírtunk gyógypedagógiai voltizsálás versenyszámot is hiperaktív, tanulásban akadályozott, illetve értelmileg akadályozott gyerekek számára.

Szombaton kerül sor a látássérült gyermekek versenyszámaira: ügyességi feladatok vezetett lovon és gyógypedagógiai voltizsálás. A németországi Schön Klinika ezen verseny keretén belül a Vakok Intézete számára 300 000 Ft pénzdíjat ajánlott fel.

Az idei versenyen is lesz egy meglepetés-szám, melyen mind egészséges, mind fogyatékos lovasok indulhatnak. Ezzel is hangsúlyozni szeretnénk a „közös versenyzés” fontosságát.

A rendezvény célja egyrészt a versenyzési lehetőség megteremtése sérült gyermekek és fiatalok számára, valamint a lovasterápia, mint kiegészítő terápiás eljárás népszerűsítése, és a benne rejlő fejlesztési lehetőségek bemutatása. A Magyar Lovasterápia Szövetség fontosnak tartja, hogy az egészséges és a gyógypedagógiai lovaglásban, valamint a hippoterápiában résztvevő gyermekek együtt, párhuzamosan tudjanak szerepelni, versenyezni.

A Nemzetközi Díjlovasverseny összdíjazása 6300 euró, vagyis több mint 1 700 000 Ft, a Nemzeti Versenyé 710 000 forint, a Fogyatékosok Lovasversenyé 2 650 000 Ft.

A Fogyatékosok Lovasversenyének összdíjazása tudatosan magasabb, mint a Nemzetközi Díjlovasversenyé. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a pénzdíjjal szeretné támogatni a lovasterápiás versenyen sikeresen szereplő csapatokat, az őket felkészítő iskolákat és intézeteket, továbbá szeretne hozzájárulni a díjlovaglás népszerűsítéséhez.

A versenyre mintegy 110 fő sérült gyermeket várunk kísérőikkel együtt; a Díjlovasversenyre közel 90 lóval neveztek a versenyzők.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által 1997-ben alapított Magyar Lovasterápia Szövetség fő célja a lovasterápiával, mint komplex egészségügyi és pedagógiai célú prevencióval, habilitációval, és rehabilitációval foglalkozó intézmények és személyek országos szintű összefogása, a lovasterápiával foglalkozó szakemberek képzése, továbbképzése. A rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében Fogyatékos Lovasokversenyén a Magyar Lovasterápia Szövetség számos tagja vesz részt segítőként és szervezőként.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ismert közszereplői személyesen vállalnak védnökséget az egyes versenyszámok levezetésében.

Az esemény főtámogatója az OTP Bank, nemcsak a verseny megrendezését segíti évek óta, hanem az általa támogatott egyéb lovasversenyek kapcsán a közelmúltban két jótékonysági árverést is rendezett, melyeken a Lázár testvérek személyes tárgyai és Overdose két patkója is új gazdára talált. Az árverések célja egyrészt az volt, hogy a befolyt összeg a Magyar Lovasterápia Szövetség tevékenységét segítse, másrészt, hogy ráirányítsa a társadalom figyelmét a terápiás lovaglás gyógypedagógiai fontosságára.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk ingyenes rendezvényünkön!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2870 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x