Megnyitotta kapuit a Budavári Pálinka- és kolbászfesztivál...
hirdetés
Címlap / Kultúra / Megnyitotta kapuit a Budavári Pálinka- és kolbászfesztivál - 70 fokos a legerősebb pálinka

>

Megnyitotta kapuit a Budavári Pálinka- és kolbászfesztivál - 70 fokos a legerősebb pálinka

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-20

Visszatért a nyár a Budavári Pálinka - és Kolbászfesztivál nyitónapján. A szervezők szerint az első napon 2500 látogató kóstolta meg a hungarikumokat, az ízletes pálinkákat és a finom kolbászokat a Suhancos és Lajkó Félix koncertje alatt. 

Idén kétszer akkora helyen várják a vendégeket a Budavári Pálinka-és Kolbászfesztivál, mint tavaly. A főváros legszebb helyszínén 19 pálinkás cég, 8 kolbászkészítő kínálja finomságait a hétvége folyamán, egészen vasárnap estig.


A rendezvény az igazi értékekre és a hagyományőrzésre hívja fel a figyelmet, legfőképpen  az igazi magyar pálinkára, amely hungaricumként van nyilvántartva. A fesztiválon a legtöbb ital negyven fokos, de vannak kuriózumok is, mint például a legerősebb magyarbólyi törköly, amely 70 fokos.

A szilvapálinka mellett népszerű a gönci barack, sajmeggy, cseresznye, szeder és a szőlőből készült nedűk. A látogatók egy új édességet is megkóstolhatnak a hétvégén: a chokolitza-t a mangalica töpörtyűvel töltött étcsokoládét.


Lajkó Félix után a többi napon fellép még a Zuboly, Pál utcai fiúk, Szalonna és bandája. Takács Eszter, Ganxsta Zollee és a Kartel jazz version. 
 
[ 3821 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x