Wortex World: a meditatív tér kiállítva
Címlap / Kultúra / Wortex World: a meditatív tér kiállítva

>

Wortex World: a meditatív tér kiállítva

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

A festőművész filozofikus, meditatív, táguló-zsugorodó terű, dinamikus festmények létrehozására törekszik. Nem a pillanatnyi valóság ábrázolása a célja, hanem egy személyes valóság átélése, és annak formaként való megjelenítése a képzelettel párosítva. 

2009. júniusában a KoRenArt MÉDIA által létrehozott KoRenArt GALÉRIA pályázatot hirdetett 2004 és 2009 között végzett festőművészek számára.

A pályázat két sikeres művészének 2009 őszén, egyenként három hetes bemutatkozási lehetőséget kínált a KoRenArt GALÉRIA. A KoRenArt MÉDIA mecenatúrájaként, pedig fél éves bevezető – ismertség növelő - média megjelenési kampányt. 

A pályázat nyertesei Benkő Katalin és Horváth Rita lettek.

Horváth Rita festőművész sikeres szeptemberi kiállítása után, most Benkő Katalin kiállítása kerül megrendezésre, mely november 3-tól tekinthető meg a KoRenArt GALÉRIA-ban.

Benkő Katalin: Wortex World
Benkő Katalin festményeit a különböző figuratív és nonfiguratív ábrázolási stílusokkal való kísérletezés és a személyes (vizuális) élmények feldolgozása jellemzi. A térbeliség kialakításához többek között a vastag-vékony felületek különböző kombinációit alkalmazza. Az organikus formák uralják a képeket, ezek összefonódása, szétválása és dinamikája eredményezi a kép lendületét, ritmikusságát.

A festőművész filozofikus, meditatív, táguló-zsugorodó terű, dinamikus festmények létrehozására törekszik. Nem a pillanatnyi valóság ábrázolása a célja, hanem egy személyes valóság átélése, és annak formaként való megjelenítése a képzelettel párosítva. A látvány utáni absztrahálás, a motívumok felolvadása lírai absztrakciót eredményez, ahol a képalakító elv inkább a szín és a forma egyensúlya.

A ritmus a kép egyik meghatározó formai eleme Benkő Katalin számára, ezt a belső lüktetést követi az egyes festési fázisokban. A dallam ritmikája a képen sűrűsödés illetve ritkulás formájában jelenik meg.

A sorozatjelleget nemcsak a méretegyezés miatt használja, hanem a több vászon egymás mellé helyezhetősége és egy képként való kezelése miatt is. A képek sorrendjének felcserélhetősége is nagyon fontos számára, egy kép önmagában is működik, de mint sorozati elem is.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2311 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x