Budapest Bár őszi turné - koncert a színházban, színház...
Címlap / Kultúra / Budapest Bár őszi turné - koncert a színházban, színház a koncerten

>

Budapest Bár őszi turné - koncert a színházban, színház a koncerten

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-28

Őszi lemezbemutató turnéját kezdi a héten a Budapest Bár formáció. Szegeden és Győrben találkozhat a közönség vidéken először, a Budapest Bár Volume 2 Tánc című lemez, színházkoncert változatával!  

Nemrégiben megjelent a Budapest Bár Volume 2 Tánc című dupla albuma, mely Budapesten, a Katona József színházban tartott nagy sikerű, négy teltházas előadás után, vidéken először Szegeden és Győrben is megrendezésre kerül! Nem véletlen a színházkoncert kifejezés. Pál Kálmán rendezésében, a Karzat Alapítvány csapatával kiegészülve igazi színházat csináltak. Színházat, ami pont olyan, mint maga a Budapest Bár: eredeti, érdekes, elegáns, feszes és nagyvonalúan előkelő.

Az előadás játéktere a Budapest Bár öltözője, ahol titkos esti talákára gyűlnek muzsikusok és énekesek, és különös játékba kezdenek, ami egyszerre burleszk-szerű és abszurd, elképesztően pimasz, közben laza és könnyed, mint egy mulatói este a múlt század hajnalának békeéveiben. Sztepp, rumba, swing és őrületes improvizációk adják meg az alaphangot, a dalok pedig Stux úrról, a vonzó, őszes halántékról, a Horváth-kertről, a Niagaráról, a csapodár Józsefről, illatos májusokról és persze számtalan beteljesült és plátói szerelemről szólnak. Mindez egy közel két órás endorfinmámorban egyesül, ami nemcsak fantasztikus koncertet, de igazi színházi élményt is ígér, ahol a hangsúly mégis a zenén van. Itt, a rendezői szándék is fordított volt: nem színházat kísér zenekar, hanem a Budapest Bár zenekar fülbemászó muzsikáját játsszák el az énekesekből verbuvált társulat tagjai.
A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert
(hegedű), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (tangóharmonika, zongora) és Farkas Richárd (bőgő).

Ének: Behumi Dóri
(ex-Jazz + Az), Ferenczi György, Frenk, Keleti András (Colorstar), Kiss Tibor (Quimby), Kollár – Klemencz László (Kistehén tánczenekar), Lovasi András (Kispál és a Borz), Németh Juci (nemjuci), Ruttkai Bori (Specko Jedno), Szűcs Krisztián (HS7).

Rendező:
Pál Kálmán, Jelmez: Borsa Kata, Díszlet és segítő személyzet: Karzat Csoport
Fény:
Kovács Áron, Video: Kiégő Izzók, Hangosítás: Bana Róbert
Producer:
Gáncs AndreaHarmoNet tipp: Leüthetetlen a Tankcsapda (Képekkel!) >>

„...két éve a Budapest Bár üdítő kezdeményzés volt, ma azonban mérce a minőségre.... Olyan rövid az a két órácska, melyet Budapest legjobb bárjában tölthetünk, hogy arra az otthonra megvett dupla CD sem biztos, hogy elegendő gyógyír – de mégis, az egyetlen.“
(Metropol)

„..amikor a Lovasi narancssárga selyemben énekli kétségbeesetten, hogy széttépik a nők, vagy Juci, aki alapból azért mégis rockzenész, csíkosban sikkangat, vagy Kiss Tibi lövöldözik, az azért is nagyon vicces, mert a saját megszokott színpadi szerepeikkel is feleselnek.“ (egy neve elhallgatását kérő színházi kritikus)
Az új dalok, a már jól megszokott stílusban, de teljesen új előadásmódban kerülnek színpadra, mely nem csak koncertélménnyel, de színházi atmoszférával is megajándékozza a látogatókat.

2009. 11. 04. Szeged - Lemezbemutató, Ifjúsági Ház, 19:00
2009. 11. 05. Győr - Lemezbemutató, Richter Terem, 19:00

További információ és helyszínek >>
Képek: László Dénes
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4112 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x