A láthatatlan híd
Címlap / Kultúra / A láthatatlan híd

>

A láthatatlan híd

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

A védák szemével címmel új sorozatot indítunk csütörtökönként. Olyan érdekességekről és újdonságokról lesz szó, amit a tudomány csak ma fedezett fel, ám a védikus irásokban jóval korábban találunk rá utalásokat. Ilyen ez a különleges 30 km hosszú zátony-híd is... 

Jelenleg Ádám-hídjának nevezik azt a nemrég felfedezett 30 km hosszú zátonyláncolatot, ami Indiát köti össze Sri Lanka szigetével a Palk-szorosban. A felfedezés szenzációja, hogy a híd egyedülálló görbülete és szerkezete egyértelmûen arra utal, hogy ember, pontosabban intelligens lény építette azt. A híd kora megegyezik a régészeti leletek által bizonyított elsô emberi telepek korával Sri Lanka szigetén, azaz 1,7 millió éves.

Ez a felfedezés egybevág az ôsi indiai eposzban, a Rámájanában leírt történettel. A Rámájana a tretá-yugában, a második nagy világkorszakban, azaz mintegy 1,7 millió évvel ezelôtt játszódik. Az eposz elmeséli egy óriási híd építésének a történetét Rámesvaram (a mai India) és Sri Lanka között. Az Úr Ráma az Istenség Legfelsôbb Személyiségének az említett korban megjelent avatárája, aki legyôzi a Rávana nevû démont, a lelki fejlôdést elsorvasztó kéjvágy és mohóság megtestesítôjét.

Lehet, hogy ez a felfedezés nem hozza lázba az emberiség eredetét kutató régészeket, ám mindenképpen új megvilágításba helyezi az eddig pusztán mitológiának tartott ôsi indiai szentírásokat.

(Az illusztráció a NASA Digitális Képarchívumából került felhasználásra)


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1840 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x