Büszke a Karinthy! Büszkeség és balítélet
Címlap / Kultúra / Büszke a Karinthy! Büszkeség és balítélet

>

Büszke a Karinthy! Büszkeség és balítélet

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A világirodalom 100 legfontosabb olvasmányának listáján az 50. helyen lévő romantikus regény a Büszkeség és balítélet. Van benne valami bölcs derű és az úgynevezett "női" regényeken túlmutató korszerűség, mellyel modern világunkban is megállja a helyét. 

A Karinthy Színház Női évadjának második premierje lesz 2009. november 27-én, Jane Austen Büszkeség és balítélet című romantikus vígjátéka, Karinthy Márton rendezésében. 


Az eredeti színmű ősbemutatójának is tekinthető produkciónkat főleg iskolásoknak, meg az élet misztériumába épp bekukkantó ifjaknak, no meg az olvasók legszélesebb rétegeinek szánjuk. Elsősorban természetesen a hölgyeknek, akik remélhetőleg magukkal hozzák férjeiket, barátjukat, eldobott, aktuális vagy kiszemelt szeretőiket és minden hozzátartozójukat előadásunkra.



A nő helye, funkciója, és szerepe az európai társadalmakban, régi, kipróbált vagy éppen alakuló, formálódó demokráciákban mára fontosabb kérdéseket vet fel
, mint akár megírása idején. A Bennet család eladósorba került öt lányának férjfogási és beilleszkedési története is fontos közlendőivel keltheti fel a mai néző érdeklődését.

Szerelmes barát, kártyabolond katonatiszt, kétszínű lelkész, intrikáló  idős grófnő vagy leszerelt ezredes is található közöttük. A lányok körül a korabeli és a mindenkori társadalom jellegzetes alakjai nyüzsögnek. A cselekmény pedig az angol középosztály sétálós, vidéki birtokán zajlik, romantikus kalandokkal és felfokozott érzelmekkel. Az előadás épp ezt az utat, az élet fontos állomásait hivatott bemutatni és e történet esendő kisszerűséggel, olykor pedig felemelő emberséggel megvert résztvevőit.

 

A főbb szerepekben Egri Mártát, Hábermann Líviát, Kéri Kittyt, Vencel Verát, Háda Jánost, Mertz Tibort, és Oberfrank Pált láthatjuk.


További szereplők: Császár Réka, Érsek Obádovics Mercédesz, Sallai Nóra, Sipos Eszter Anna, Németh Gábor, Szirtes Balázs, Varga Bálint, Vertig Tímea.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3997 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x