Újra menő az operett a fiatalok között
Címlap / Kultúra / Újra menő az operett a fiatalok között

>

Újra menő az operett a fiatalok között

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Legalábbis ezt állítja Peller Károly, akit a Jóban rosszban Csabájaként már az egész ország megismert. Az egyébként táncos komikus Peller most CD-t adott ki EZ OPERETT! címmel, melyen többek közt Oszvald Marikával is énekel duettet. 

“Jajj cica eszem azt a szép kis szád...” – emlékszünk a híres sorokra? Akkor ezt most azonnal el is felejthetjük! Ugyanis most, az operett műfaj második reneszánszában újraírták Gábor Andor egykori szövegkönyvét, modernizálták a ma már kevéssé korszerű szövegrészeket a XXI. századi magyar szóhasználatban is közismert kifejezésekre, szófordulatokra cserélték fel.

Mint azt a tegnapi sajtótájékoztatón is elmondták, a közismert Csárdáskirálynő nem is az eredeti, csupán egy átirat Honthy Hanna és Feleki Kamill részére. Máskülönben az úgymond eredeti szöveg is sok tekintetben eltért az eredeti német soroktól, illetve nagyrészt már idejemúlt szavak tették az egész műfajt régimódivá, azonban Peller Károly CD-jén, illetve nap mint nap az Operettszínházban, illetve a Tháliában az ismert és kedvelt dallamok megújított szöveggel hatalmas sikert aratnak.


Peller Károly már több mint tíz éve műveli a szakmát. Az Operettszínház egyik vezető szólistája táncos-komikus szerepekben. Európa számos színpadán fellépett már, német és olasz nyelven is énekel, sőt hallotta már Oroszország, Kanada, Japán és az Amerikai Egyesült Államok közönsége is. Meglátása szerint az operett nagyon is élő műfaj, sőt, egyre népszerűbb határainkon belül lés külföldön egyaránt. Ennek titka egyrészt a témája (a szerelem), másrészt a fülbemászó és közismert dallamok.

Peller Károly EZ OPERETT! című CD-je az Alexandra records gondozásában jelent meg. Mint tudjuk, az operett páros műfaj, így az albumon kolléganőivel, Kalocsai Zsuzsával, Oszvald Marikával, Fischl Mónikával, Kékkovács Marával, Szendy Szilvivel, Bódi Barbarával és Peller Annával énekel. December 9-én lemezbemutató koncertet is tart a Thália Színházban!

Szöveg és fotók: ZKZ
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5083 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x