Keleti mesekönyvet Karácsonyra
Címlap / Kultúra / Keleti mesekönyvet Karácsonyra

>

Keleti mesekönyvet Karácsonyra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

Ha nem csak a gyerkőc, hanem a szülő is érdeklődik a keleti kultúrák iránt, igazán lebilincselő lehet egy-egy keleti mesekönyv, vagy színező. Nem csak szép és kreatív, humoros, szellemes, hanem értéket közvetítő, igényes is. Szórakozás az egész családnak! 

Mikulás és Karácsony ünnepe körül a legtöbb gyermek havas tájképes, télapós, krampuszos színezőt kap ajándékba, a mesék is a téli ünnepkörrel foglalkoznak.
Ha szeretnél kivételesen egy egyedi foglalkoztatót vagy mesés kötetet, akkor most érdemes végigböngészni a listát!

1. A Govardhana-púdzsá (verses mesekönyv, színes rajzokkal,14 oldal): Elbűvölő, színes rajzokkal és bájos versikékkel teli mesekönyv az Úr Krisna egyik legcsodálatosabb kedvtelését mutatja be, melynek során felemelte a Govardhana-hegyet, s ezzel megvédte örök társait Indra, az esőt irányító félisten bősz haragjától.

2. Prahláda, a legyőzhetetlen fiú (izgalmas képregény és kifestő egyben, 36 oldal): Ez a képregény a a Legfelsőbb Úr nagy hívének, Prahláda Mahárádzsának a történetét mutatja be. Prahláda apja, Hiranjakasipu a démonok királya volt, aki az egész univerzumot meghódította. Mégsem tudta elfogadni, hogy az ötéves fia, Prahláda az Úr Krisna tiszta híve, s emiatt el akarta pusztítani gyermekét. Az Úr azonban csodálatos módon minden veszélyből kimentette Prahládát.

3. Dámodara, a vajtolvaj (verses mesekönyv, fekete-fehér rajzokkal, 8 oldal): Az Úr Krisna kisgyermekkori, csintalan kedvtelését idézi fel költői rímekbe szedve e csodálatos mesekönyv. Kiderül belőle, hogy a vajtolvajlásért még Istennek is majdnem járnak büntetések.

Dámodara, a vajtolvaj

4. A Kincses Szekrény lakói (mesekönyv, fekete fehér rajzokkal, 10 oldal): Nem is gondolnád, milyen izgatott lármával kezdődik minden nap a Kincses Szekrényben! Kiváltképp az ötödik polc lakói hívják fel magukra a figyelmet éktelen hangoskodásukkal.

5. A varázslatos kert (mesekönyv, fekete-fehér rajzokkal, 8 oldal): Rádhé-Syáma gyönyörű kertjének kellős közepéről izgatott susogást hordoz a szellő. A fuvallat a pusmogás mellett bódító illatoktól terhes.

6. A tenger és a kismadár (mesekönyv, fekete-fehér rajzokkal, 39 o.): A tenger és a kismadár Kilenc ősi történet a védikus állatmesék csodálatos világából. A kitartásról, a bizalomról, a megfelelő intelligencia  használatáról és a bátorságról szólnak a könyvben szereplő mesék tanulságai.

7. Yamunácsárya élete (élettörténet, fekete-fehér rajzokkal, 35 o.)A hat fejezetből álló életrajz csodálatos példát állít elénk arról, hogy egy szent már kis korától fogva mindig az isteni törvények nyomában halad, és így a legkalandosabb helyzetekből is sikeresen kerül ki!

8. Srí Krisna valamennyi inkarnáció forrása (mesekönyv, fekete-fehér, 67 o.): Hal-forma, Teknős-forma, de Vadkan is, Oroszlán és harcos? E mesekönyv tíz fejezetében tíz kiemelkedő inkarnáció gyönyörűséges kedvteléseit mutatja be.

Rámáyána

9. Rámáyana (zenés színdarab DVD-n, 30 perc): Az Úr Rámacsandra kalandos történetét a világ egyik legősibb eposza a Rámájana beszéli el. Az ebben található csodálatos történetek alapján készült ez a lebilincselő zenés színdarab, melyet a Krisna-völgyi Általános Iskola elsős tanulói mutatnak be. Különleges dvd, mivel a színes mesét gyerekek mutathatják meg a gyerekeknek. Ennél fogva a kisebbeknek is ideális ajándék!

10. Mrigári (zenés színdarab DVD, 22 perc, angol felirattal)
Mrigári, a hírhedt vadász abban lelte örömét, hogy ártatlan állatok életét oltotta ki pusztán az öldöklés kedvéért. Azokat az izgalmas kalandokat, hogy miként tudott a nagy szent, Nárada Muni egy ilyen megrögzött bűnöst jobb útra téríteni, megtekintheti a gyerekek művészi előadásában.

Ára: 1.100 Ft-tól kezdve (adományokért)

Bővebb információ az interneten is megrendelhető keleti kiadványokról >>

Ha nem várnál a különleges játékokra Karácsony megérkeztéig, akkor addig is, itt találhatod az online játékokat! >>
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4416 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x