Hol van A Nő helye?
Címlap / Kultúra / Hol van A Nő helye?

>

Hol van A Nő helye?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-25

Megjelent A Nő helye című könyv, amely 20 felejthetetlen interjút tartalmaz Albert Györgyi beszélgetős műsorából. A népszerű riporternek A nő helye című műsor volt az utolsó televíziós munkája. 

A könyvben Albert Györgyi beszélgetései szerepelnek az alábbi hölgyekkel:
Balázs Klári, Bombera Krisztina, Détár Enikő, Dobrev Klára, Fábiánné Rozsnyói Katalin, Göncz Kinga és Göncz Árpádné, Heller Ágnes, Jánosi Katalin, Koncz Zsuzsa, Lévai Anikó, Lévai Katalin, Malek Andrea, Medveczky Ilona, Pécsi Ildikó, Schmidt Mária, Szabó Magda, Dr. Takács Ildikó, Temesvári Andrea, Dr. Torgyán Józsefné Cseh Mária, Törőcsik Mari.

A sajtótájékoztató egyedülálló hangulatban telt el, melyet Szily Nóra vezetett. A fent említett hölgyek közül megjelent: Jánosi Katalin, Medveczky Ilona, Pécsi Ildikó, Temesvári Andrea, Dr. Torgyán Józsefné Cseh Mária.Maga a műsor 2006-tól volt adásban két éven keresztül az ATV szerkesztésében.
A műsor szerkesztője, Vizin Balázs - aki szorosan együtt dolgozott Györgyivel - feladata volt az időpontok egyeztetése az interjúalanyokkal. Mindannyian örömmel vállalták a szereplést, de általában kikötötték, hogy melyik témát szeretnék kerülni, leszögezték, hogy miről nem szeretnének nyilatkozni. A beszélgetés során ezek mégis terítékre kerültek, de oly módon, hogy nem voltak bántóak, a kérdezettek valamiért megnyíltak Györgyinek.  Vajon miért? 

Temesvári Andrea az első pillanattól kezdve úgy érezte, hogy meg lehet benne bízni. Érezte felkészültségét, és azt is, hogy Györgyi folyamatosan figyelt. Ráérzett, hogy mikor kell egy adott témában tovább kérdezni, mélyebbre ásni. Andrea véleménye szerint mindig őszinte volt, a szakmai dolgokkal kapcsolatosan is ki mert mondani dolgokat. 

Pécsi Ildikóval - akivel sokak szerint „könnyű beszélgetni” – sokszor összeakadtak éltük során különböző fellépések és TV műsorok alkalmával. Sokat mesélt neki Györgyi az életéről. Pécsi Ildikó szerint az apró dolgok gátolták, és sajnos nem sikerült túllépnie ezeken. Az interjúk során mindig biztonságba érezte magát Györgyivel, biztos volt abban, hogy nem fog nekiszegezni „övön aluli” kérdéseket.

Medveczky Ilona megosztotta a jelenlévőkkel, hogy az interjú során majdnem elsírták magukat, mert jött egy katartikus pillanat, mikor mindketten közös életélményüket érezték át: a magányt. Emellett hangsúlyozta, hogy Györgyi azon kevés riporterek közé tartozott, akik hagyták, hogy a mondatot végigmondja, tényleg kíváncsi volt a válaszára. Nem úgy, mint a gyakran megeső riportok alkalmával, mikor is a kérdező igencsak felkészültnek bizonyul, de nem hagyja szóhoz jutni. Jánosi Katalin szerint Györgyi okos
, intelligens egyéniség volt, mely erények javarészt nem találhatók meg a mai riporterek többségében.

A könyvben szereplő interjúk kiválasztása hetven vendég illetve ötven adás közül nem volt könnyű feladat.  Két fő szempontot vettek figyelembe a szerkesztők. Elsősorban azt, hogy minden közéleti terület képviselője bekerüljön (művészet, sport, politika) a könyvbe. A második rendező elv pedig Györgyi szakmaiságának hiteles visszaadása volt. 

Dékány Márta
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2846 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x