Mikulás, krampuszok, törpikék: Fantasztikus téli lovas show...
Címlap / Kultúra / Mikulás, krampuszok, törpikék: Fantasztikus téli lovas show

>

Mikulás, krampuszok, törpikék: Fantasztikus téli lovas show

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

Az I. Nemzeti Gyerek Lovasnap alkalmából fergeteges show tárult a nézők elé. Rengeteg gyermek, Mikulások, krampuszok és Hupikék Törpikék árasztották el az Arénát. 

Hupikék Törpikék az Arénában
A fellépők között volt - büszkén mondhatom - kislányom Réka is, a Sóskúti manók csapatának tagjaként. Kiváló produkciót mutattak be a gyerekek, sok gyakorlással a hátuk mögött, mely nem kis erőfesztítést igényelt az edzőktől és a koreográfustól sem. Habsburg Eilika, Bohácsiné Orsi, és Gabi tiszteletreméltó teljesítményt nyújtott.

A hangulat fergeteges volt, sikoltozó örömteli, ujjongó gyerekek szurkoltak a lovaknak és a versenyző vagy fellépő társaiknak, mert hát igen, ha lovak, akkor a verseny sem maradhat el.Tehetségek lóközelben

A III. OTP  BANK LOVAS VILÁGKUPÁ-t szervezőknek egyik célja volt csak lovas sport tömegbázisának erősítése. Ennek érdekében jött létre az I. Nemzeti Gyerek Lovasnap. Ezt a találkozót kedvcsinálónak is szánják, hiszen újabb lovas tehetségek, csak akkor jöhetnek felszínre, ha egyre több gyerek kerül lóközelbe.

Hátrányos helyzetű gyerekek
Az OTP Bank – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is meghív a Gyerek Lovasnapra hátrányos helyzetű gyerekeket, lehetővé téve ezzel, hogy ők is részesüljenek a feledhetetlen élményekből.

Jean-Francois Pignon világhírű idomár
Jean-Francois Pignon világhírű idomár is fellépet lélegzetállító showjával érzelmekre hangolva.A szervezők céljai változatlanok

A honi lovaskultúra és lovas hagyományaink népszerűsítése, méltó rangjára emelése, itthon és külföldön. A sokunk által méltán csodának tartott lovasvilág bemutatása, még szélesebb körű megszerettetése.  A lovaglás, a lótartás, a lovassport terjesztése. Németországban, Hollandiában, Angliában például óriási lelkesedés, kulturáltság és hatalmas pénzek kísérik a lovassportot. A tenyésztésben, a versenyekben, a felszerelések előállításában és forgalmazásában sokan látnak üzletet. Mindezek nyomán ezekben az országokban óriási a tömegbázis. A ló, a lovasverseny és a pénz sokfelé együtt mozog. Nálunk sajnos ez még nem általános. További cél, erősítése. E téren is sikerült előre lépni, hiszen az OTP Bank mellett mára már kereken húsz rangos intézmény, cég, társaság volt jelen a rendezvényen. Olyanok, amelyek nem csupán pénzüket, hanem kitűnően csengő nevüket is adják a Világkupához.

Széleskörű kapcsolatépítési lehetőség
A Lovas Világkupának – sportértéke mellett – gazdasági, társadalmi és sportdiplomáciai hatása is igen jelentős. Gazdasági- és üzletemberek, sportdiplomaták, döntéshozók sora látogat el az Arénába. A színvonalas lovas rendezvény kitűnő kapcsolatépítési lehetőség is, ami külföldön már bevált gyakorlat, nálunk is kezd meghonosodni.A verseny

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban inkább elsőként a program célja – a lovasok és a lovak teljesítményének versenyszerű mérése, kipróbálása mellett – a kulturált, színvonalas, látványt kínáló, különleges szórakoztatás, kikapcsolódás. Tudni kell, hogy a III. Lovas Világkupa verseny- és kísérőprogramjának szervezése a Magyar Lovas Szövetség nyolc szakágának összefogásával, részvételével folyik.

Egry Márta
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4072 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x