Hogyan születik a házisárkány? - avagy a Csirkék és Marhák...
Címlap / Kultúra / Hogyan születik a házisárkány? - avagy a Csirkék és Marhák könyvbemutatója

>

Hogyan születik a házisárkány? - avagy a Csirkék és Marhák könyvbemutatója

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

Az élet szép és izgalmas. Főleg húsz és harminc között, ha az embernek legfőbb dolga, hogy szép legyen. Agatha Seymour karcsú, szőke, hosszú hajú hölgy pontosan tudja, hogy a férfiak a "kegyeiért mindent megtennének", amíg ő is mindent megtesz, hogy megmaradjon a varázsa. Mégis azt igyekszik megérteni, miért hagyják a nők, hogy ez a varázserő elszálljon, s a hazatérő férfit egy jól megunt házisárkány fogadja. 

„A legutóbbi beszélgetéseim alkalmával és a világot figyelve azt kellett megállapítanom, hogy a nők lassan elfelejtenek nőiesek lenni. Sok nő nem sminkel, nem figyel a körmére, a hajára. Mi lehet ennek az oka?”

Mintha divatbemutatóra szólt volna a meghívó a Csirkék és Marhák bemutatóján az Il Terzo Cerchio Olasz étterem pincéjében kialakított előadóteremben. Csinos fiatal lányok fogadtak, s uszályos szoknyában egy csodásan magas, valószínűtlenül karcsú hölgy énekelt, akinek vöröses hosszú haja megegyezett ruhájának színével. Minthogy ő volt az előadó jazzénekesnő, szabadon bámulhattuk, nem volt tolakodó a figyelem.

„Nem túlzás, ha azt mondom, hogy Agatha alkotása bestseller díj gyanús”, mondta Tokaji Zsolt. A könyv témája a női-férfi viszonyrendszer összefüggéseinek vizsgálata, amelyek alapjait, a gondos kutatómunka mellett, az író személyes negatív és pozitív tapasztalatokból eredő, erős érzelmi hullámok adták.


A jelenleg vallásfilozófiát hallgató fiatal szerző, nőként, feleségként megélt tapasztalatait, párkapcsolati témában folytatott kutatásait, környezetével készített mélyinterjúit, baráti beszélgetései során szerzett benyomásait foglalja össze második könyvében. Hiteles választ, használható segítséget kíván nyújtani minden nő számára, hogyan találhatja meg, építheti önmagát, hogyan tarthatja meg önbecsülését függetlenül attól, hogy kapcsolatban él-e vagy sem.

A könyv bemutatóján Horváth Éva a következő szavakkal emelte ki a könyv számára továbbitott üzenetét: „Soha nem gondoltam volna, hogy egyszerre ennyire közel- és távol állok önmagamtól. Megdöbbenve hasított belém a felismerés, hogy azok a sejtések, amelyeket évek óta dédelgetek, mást is megéríntenek. Amióta az eszemet tudom, arra törekszem, hogy céltudatos, önnálló nőként saját magamból meríthessem pozitív energiáimat, mert ha mástól várok visszaigazolást, úgy elveszítem a kapcsolatot önmagammal, és pillanatok alatt függőségbe kerülök környezetemmel, amely bármikor magával ránthat a mélybe. Köszönöm, hogy megírtad ezt a könyvet Agatha!”.

Agatha Seymourt pályáján mestere Szerdahelyi István professzor, neves irodalmár indította el. Ő tanította meg, hogyan kell egy irodalmi műre külső szemmel tekintenie, hogyan kell saját írásait javítani, illetve megtanulta az írás legkülönbözőbb technikai dimenzióit.

Az írásban első sorban kedvenc írója; William Somerset Maugham inspirálta - és inspirálja a mai napig - akit emberként is nagyon sokra tart. Számára ő a világ valaha élt egyik legfantasztikusabb embere, Életem című műve – az írónő kedvenc könyve. A Csirkék és Marhák c. kötete végén róla is ír, mert példaértékűnek tartja életét, belső erejét, kitartását, éles látását, ultra racionális életszemléletét. William Somerset Maugham szánalmasnak tartotta azokat az embereket, akik egész életükben tervezgettek, de semmit nem valósítottak meg, különféle kifogásokra hivatkozva. Úgy tartotta, az élet értelme az, hogy mindenki természetének és képességeinek megfelelően cselekedjen. Ezen gondolatok inspirálták az írónőt a Csirkék és Marhák megírásakor és ebből merített erőt akkor is, amikor úgy érezte, hogy bár látszólag minden rendben volt az életében, mégis kicsúszott lába alól a talaj, elvesztette a kapcsolatot belső énjével, nem találta a helyét a világban. Saját erejéből sikerült megtalálnia belső biztonságát és második kötetével ebben kíván segíteni minden hasonló cipőben járó nőtársának is.

„Egyetlen kérdéskör foglalkoztat, aminek fájdalmát sokszor tapasztaltam már a saját bőrömön, és ahogy körülnézek, több nőtársam életében is felmerült már ugyanaz a kérdés. Hogyan lesz abból az elragadó, elbűvölő nőből, akit meg akar hódítani a férfi, akinek a kegyeiért kezdetben mindent megtenne, szóval hogyan lesz belőlünk, kezdeti királynőkből egy megunt, megcsalt, semmibe vett „öreglány”? És mit tegyünk, hogy ez többé ne történhessen meg velünk?”

Adhatunk-e erre valami választ a könyv elolvasása után? Azt hiszem, minden férfiben ugyanaz a válasz fogalmazódik meg: azon kívül, hogy gondozott a hajad, a körmöd, karcsú vagy, milyen szolgálatokat végzel azért, hogy valakinek a számára létfontosságú legyél? Megfigyelted, mire van szüksége egy férfinak? Elfogadod-e a barátait, hazaviszed-e, ha társaságban többet ivott a megengedettnél? Meleg vacsora, tiszta lakás várja otthon? Részt veszel munkájában, terveiben, tudsz-e társa lenni, ha elfárad?

Ha a férfiakat kérdezzük meg, ők ezeket várnák el egy barátnőtől. Nem versengést, hanem együttműködést. Talán ezt kellene megpróbálni nőtársainknak.

Dobosy Ildikó
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3726 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x