Érhet égig erdő?
Címlap / Kultúra / Érhet égig erdő?

>

Érhet égig erdő?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Könyvajánlóban könyvet szokás ajánlani, de most mégis kicsit tovább kellene mennünk Regőczi Lalus: Az égig érő erdő c. munkáját összegezvén. A könyv egy olyan világba kalauzol el, ahol a szeretetnek még van jelentése és tartalma, és nem szégyen azt kimutatni sem, és ahol a jelen ugyanolyan fontos része életünknek, mint akár a múlt vagy a jövő. 

A szerző önismereti meseregénynek nevezi művét. Nem csak a karakterek fejlődnek a történet során, hanem maga az olvasó is. Fokozatosan nyílnak meg az ajtók, melyek mögött ott lapulnak szorongásaink, félelmeink, miközben ezek mellett az író megmutatja a lét apró csodáit is és ezek összefüggését. Érzelmeket hoz ki az olvasóból: meleg, komfortos, néha pedig fájdalmas és elgondolkodtató. Mintha valami tiszta forrásból merítene, és azt szeretné elérni a szerző, hogy az olvasót is elérje ez az élmény.

Kicsit filozófikus, kicsit mesés. Nem mond semmi olyat, amit eddig le nem írtak volna, mégis újrafogalmazza a szeretetet, s olyan formában, hogy felhívja az olvasó figyelmét saját magára, környezetére és az életre. Mindezt úgy, hogy bemutatja egy erdő mellett élő család mindennapjait és azt, hogyan lehet megélni másként az esőt, hogy a kövek milyen üzeneteket hordoznak, és hogy a víz meg a hála milyen gyógyító erővel rendelkezik.

Leíró részei erős képi világgal rendelkeznek, s már az első perctől kezdve ott érezhetjük magunkat az erdőben, a tisztáson, a patak mentén, vagy épp az erdő közepén hatalmasodó égig érő fa tövében, ahol még saját tündérünkkel is találkozhatunk, ha kinyitottuk magunkat a világ csodáira.

A könyv világa azonban nem csak az ovasóban, hanem a világhálón is tovább terjeszkedik, hisz a folyamatosan bővülő www.egigeroerdo.hu oldalon olyan kiegészítő információkat, történeteket találhatunk, melyek közelebb visznek a bennünk rejlő világ megértéséhez. Hisz a mese bennünk él!

Előző cikkünk  >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2235 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x