A Mantra napja
Címlap / Kultúra / A Mantra napja

>

A Mantra napja

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-19

Vasárnap énekkel és tánccal ünneplik a hívők a Haré Krisna Mantra napját, ami egyben kiemelkedő szentjük, Srí Csajtanya születési napja is. 


Rendezvénynaptár

Krisna, aki a hindu világ Istene, mintegy ötezer éve jelent meg a Földön - Szent Nevét azóta dicsőítik és éneklik hívei.

A mantra zenés-táncos éneklését legkiemelkedőbb mértékben Csaitanja Maháprabhu terjesztette el több mint 500 évvel ezelőtt Indiában, ahol vallási reneszánsz kezdődött el ekkor. Csaitanja születésnapja alkalmából a hívők február 28-án országszerte ünnepi szertartáson vesznek részt, majd a mantra elterjesztőjéről szóló történeteket hallgatnak. Az egésznapos böjtöt a naplemente után elfogyasztott vegetáriánus lakoma zárja.

A szív megtisztítását és lelki felemelkedést szolgáló Háre Krisna imának számos dallama létezik, India tradicionális rágái mellett a legismertebbek George Harrison dalaiban és a Hair című musicalben is hallhatóak.

Ha van kedved az év egyik legszebb zenés-táncos ünnepén részt venni, akkor látogass el február 28-án Budapestre, a Lehel utcai nagytemplomba vagy a somogyvámosi biofarm meseszép templomába!

www.krisna.hu
 

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2575 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x