Nemzeti ölelés, ami meggyógyít - ezt ne hagyd ki!
Címlap / Kultúra / Nemzeti ölelés, ami meggyógyít - ezt ne hagyd ki!

>

Nemzeti ölelés, ami meggyógyít - ezt ne hagyd ki!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-21

A Down Egyesület által életre hívott "Mindenkinek becsengettek!" integrált nevelési és oktatási projekt célja lehetőséget adni arra, hogy ép, iskolás gyerekek megismerkedhessenek különféle problémákkal élő társaikkal, ezáltal elősegítve az elfogadásukat.  

A Down Egyesület által életre hívott „Mindenkinek becsengettek!” integrált nevelési és oktatási projekt célja lehetőséget adni arra, hogy ép, iskolás gyerekek megismerkedhessenek különféle problémákkal élő társaikkal, ezáltal elősegítve az elfogadásukat. Ennek érdekében fogyatékkal élő (pl. Down-szindrómás) gyerekeket visznek be iskolai közösségekbe heti 1-2 alkalommal, két hónapon át. Az így együtt töltött idő mind a sérült, mind az egészséges gyermekek számára élményt jelent, barátságok, hosszú távú kapcsolatok alakulnak ki.

Az együtt eltöltött idő alatt a gyerekek valamilyen közös produktumot hoznak létre (tánc, műsor, rajz, egyéb alkotás), amelyet 2010. május 8-án bemutatnak, a „Mindenkinek becsengettek” program záróeseményén, amelynek a Nemzeti Színház ad otthont  2010. május 8-án. A rendezvény háziasszonya Zséda, a megnyitót Kisari Károly a DOWN Egyesület elnöke tartja. Az iskolás csoportok fellépése mellett a helyszínen Erdei Zsolt „Madár” tart bokszedzéseket a gyerekeknek.

A nap zárásaként az Egyesület nagyszabású nyilvános akciót szervez, Nemzeti Ölelés címmel. A rendezvényen résztvevő gyerekek, hozzátartozóik és az odalátogató érdeklődök segítségével egymás kezét megfogva, körbeöleljük a Nemzeti Színházat, így hívva fel a figyelmet az esélyegyenlőség fontosságára az oktatásban.

A szervezők május 8-án 13.30-kor várnak mindenkitaki hisz abban, hogy az esélyegyenlőség az iskolában kezdődik – a Nemzeti Ölelésre a Nemzeti Színházhoz.
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3193 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x