Sokszínűségért: A diszkrimináció ellen - Esélyegyenlőségi...
Címlap / Kultúra / Sokszínűségért: A diszkrimináció ellen - Esélyegyenlőségi Nap

>

Sokszínűségért: A diszkrimináció ellen - Esélyegyenlőségi Nap

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-30

Az Európai Bizottság 2010. május 8-án délelőtt 10:00 és este 18:00 óra között a Millenárison rendezi meg a "Sokszínűségért. A diszkrimináció ellen." információs kampány keretében az Esélyegyenlőség Napja Fesztivált. Az eseménnyel a célja, hogy szórakoztató módon hívja fel a figyelmet a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem fontosságára, valamint a sokszínű társadalom előnyeire. Este a Duna másik oldalán folytatódnak a rendezvények, ahol az Európa Napi Utcafesztiválon 14:00 és 22:00 óra között az Európai Unió létrejöttéhez vezető Schuman-nyilatkozat 60. évfordulója alkalmából családi programokon, koncerteken vehetnek részt az érdeklődők. 

Az Esélyegyenlőség Napjának, amely az Európai Bizottság kezdeményezésére, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával jött létre, két nagykövete és műsorvezetője Lang Györgyi és Hajós András lesz. A nap folyamán olyan ismert magyar előadók fellépései várják a látogatókat, mint például az Animal Cannibals, Sub Bass Monster, László Boldizsár, Molnár Ferenc Caramel, Póka Angéla, a Szakcsi Gipsy Jazz Band, a Budapest Klezmer Band valamint Palya Bea és a PresiDance.

Mindezek mellett az Esélyegyenlőség Napján helyi és országos szervezetek felvilágosító és szórakoztató programjai segítenek az esélyegyenlőség népszerűsítésében valamint a “Sokszínűségért. A diszkrimináció ellen.” kampány üzeneteinek az ismertetésében. Az esemény minden korcsoport számára kínál majd kreatív, interaktív valamint figyelemfelhívó programokat. Részt lehet venni különböző szakmai beszélgetéseken, színházi és zenei előadásokon, de lesz „Sokszínűségi” graffiti fal, ability park, hátrányos megkülönböztetéssel kapcsolatos kvíz is.

A figyelemfelhívó tevékenységeken keresztül az Esélyegyenlőség Napja lehetőséget kínál arra, hogy mindenki megtapasztalhassa, milyen nehézségekkel néznek szembe mindennapjaikban a hátrányos helyzetű emberek valamint, hogy bemutassa, milyen jogai vannak a polgároknak, különös tekintettel a koron, vallási meggyőződésen, etnikai hovatartozáson, fogyatékosságon illetve szexuális beállítottságon alapuló hátrányos megkülönböztetésre.


Az esemény folytatásaként a délutáni utcafesztiválon koncertekkel, családi programokkal és egyéb szórakozató tevékenységekkel ünneplik a hivatalos Európa Napot, amelyen az EU szervezetei mellett olyan civil szervezetek is részt vesznek, amely tevékenysége kapcsolódik az Unióhoz. Mivel a 2010-es évet az Európai Bizottság a szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelemnek szentelte, az Európa Napi Utcafesztiválon ezzel kapcsolatos programelemek (ability park, „szegénynek lenni nem szégyen” tér, fair trade piac) is megjelennek, valamint az ügy mellett kiálló előadók is fellépnek majd.

„A Sokszínűségért. A diszkrimináció ellen” kampány keretében Esélyegyenlőségi illetve ahhoz hasonló Sokszínűségi Napokat 2010-ben négy országban szervez a Európai Bizottság Munkaügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Igazgatósága. Mindegyik esemény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem fontosságára valamint a társadalmi és munkahelyi sokszínűség előnyeire, illetve hogy tájékoztatást nyújtson az Európai Unió diszkriminációellenes intézkedéseiről.

Az Európai Bizottság Foglalkoztatási, Szociális és Esélyegyenlőségi Főigazgatósága által 2003-ban indított „A sokszínűségért. A diszkrimináció ellen.” elnevezésű figyelemfelkeltő kampány az uniós jogszabályokba foglalt jogaikról és kötelezettségeikről tájékoztatja az európai polgárokat. A kampányt mind a 27 uniós tagállamban útjára indították annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a hátrányos megkülönböztetésre és az annak leküzdését célzó jogszabályokra, valamint hogy rávilágítsanak a társadalmi és munkahelyi sokszínűség előnyeire.

Az eseményen a következő szervezetek vesznek részt:
Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége
Betegjogi, Ellátottjogi és Gyermekjogi Közalapítvány
Budapesti Esélyek Háza
Budapest Esély Nonprofit Kht.
De Jure Alapítvány
Down Alapítvány
Egyenlő Bánásmód Hatóság
ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Hallgatói Önkormányzat
Baranya Megyei Esélyegyenlőségi Iroda – Pécsi Esélyek Háza
Az Emberség Erejével Alapítvány,
MásKépMás Alapítvány
FSZH- Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat- Fiatalok Lendületben Programiroda
Harmónia Egyesület
Háttér Társaság a Melegekért
JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány
Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány
Labrisz Leszbikus Egyesület
Liga Szakszervezetek (Esélyegyenlőségi Tagozat)
Magyar AntiDiszkriminációs Közhasznú Alapítvány (MADA)
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája (MUFTI)
Murophral-Testvérem Cigány-Magyar Társadalmi és Kulturális Egyesület
Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogok Országgyűlési Biztosa
Oktatási és Kulturális Minisztérium, Egyházi Kapcsolatok Titkársága
Országgyűlési Biztosok Hivatala, az Állampolgári jogok országgyűlési Biztosa Irodája
Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért
Partners Hungary Alapítvány
Református Szeretetszolgálat Önkéntes Diakóniai Év Programiroda
Szimpozion Egyesület
Vakok Állami Intézete
XVIII. Kerületi Közmunka Egyesület

A kampányról további információt a www.stop-discrimination.info weboldalon találhat.

Kép:
piqs.de: Heinz Hasselberg, Steinfurt - Regenbogen Windspiel
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3839 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x