Lepke-valóságshow: Az izlandi vulkáni hamu majdnem megsemmisítette?...
hirdetés
Címlap / Kultúra / Lepke-valóságshow: Az izlandi vulkáni hamu majdnem megsemmisítette?

>

Lepke-valóságshow: Az izlandi vulkáni hamu majdnem megsemmisítette?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-23

Az izlandi vulkánkitörés okozta nemzetközi légtérzár miatt több napos késéssel érkezett meg Tajvanról a szegedi Móra Ferenc Múzeumba a május közepén nyíló távol-keleti "pillangó-valóságsó" első szállítmánya. Előbb húsz, majd később kétszáz lepke-báb került a múzeum falai közé. Az elő-pillangók egyelőre még a látogatók elől elzárt, sajátos klímájú térben várják sorsukat. 

 

Rendezvénynaptár
A próba-üzemmód keretében először húsz bábállapotú lepkeképződmény érkezett meg a szegedi Kultúrpalotába. Az első adagból öt darab már idejekorán elpusztult, mivel nem bírták a több mint tízezer kilométeres utat, s ráadásul a vulkáni hamu okozta légtérzár miatt a báboknak a honkongi repülőtéren kellett vesztegelniük. 


A lepke-bábok közel három centi nagyságúak; a kikelés után több órába telik míg magukhoz térnek, amíg a szárnyuk kisimul. A laikusok számára megkülönböztethetetlen bábokat a szakértők könnyen el tudják különíteni egymástól. A napokban megérkezett az újabb szállítmány is – a 200 új báb között számos lepkefajta található.A Móra Ferenc Múzeum munkatársai már építik a pillangó-valóságsó számára a lepkeházat
, ahol a pillangók minden mozdulta a nyilvánosság előtt zajlik majd. A rendkívüli tárlat azért is nevezhető egyfajta sajátos lepke-valóságsónak, mert az apró, de igen szép élőlények a messzi távolból ideérkezve Szegeden születnek meg és nagyobb részük a kiállítás időtartama folyamán minden bizonnyal itt is fog elpusztulni, tehát életük a múzeumi kiállítótér falai között zajlik majd.

 
 
[ 2705 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x