Múzeumok Majálisa: Hétvégére kiállítva
Címlap / Kultúra / Múzeumok Majálisa: Hétvégére kiállítva

>

Múzeumok Majálisa: Hétvégére kiállítva

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-06

Több mint 100 múzeum, több mint 70 kézműves, számtalan koncert, előadás, interaktív foglalkozás, filmvetítések, rendhagyó tárlatvezetések, és szakmai programok minden korosztálynak. Kiderül, hogy melyik lesz az Év Múzeuma és ki büszkélkedhet a 2010 Vendégbarát Múzeuma címmel. 

A számos újdonság közül, az egyikkel már rögtön a kert bejáratánál találkozhat. A Múzeumkert kerítését ugyanis idén a VIII. kerületi iskolások díszítik fel a majális hangulatához illően. Bárki készíthet saját ólomkatonát, a Közlekedési és Műszaki Múzeum sátrában meghódíthatja az világűrt, de gyermekei társaságában némi testmozgásra is lesz lehetősége a Sportmúzeumnak köszönhetőn.

A Múzeumok Majálisa egyik törekvése, hogy kézzelfoghatóvá tegye mindazt, ami elsőre inkább elméletinek és eszmeinek tűnik. Így van ez az ICOM (Múzeumok Nemzetközi Tanácsa) ez évi jelmondatával, melyet a Múzeumok Világnapja, május 18-a kapcsán tett közzé: MÚZEUMOK A TÁRSADALMI HARMÓNIÁÉRT.

E gondolat jegyében ezen a hétvégén a helytörténeti, kisebbségi gyűjtemények állnak az érdeklődés fókuszában, hiszen az általuk őrzött és közvetített értékek elmélyítik a környezetünkhöz való kapcsolatunkat. A másik kiemelt téma a FOTÓ, a megragadott pillanat, így a kertben is több lehetőség lesz a beállított vagy spontán felvételek elkészítésére és készíttetésére, a Díszteremben pedig Robert CAPA képeiből láthatnak válogatást az érdeklődők.

Nézz be!


A fesztiválon a Korai Öröm tagjaitól kezdve, Egyházi Géza énekesig számos hírességgel is összefuthatunk. A legnagyobb nevű, és egyben a legidősebb sztárvendég azonban bizonyosan "Bádog Böske", vagyis "Tin Lizzy" lesz. Ha elsőre nem ugrik be, ki is "ő", eláruljuk: a Ford autógyár híres T-modellje kapta annak idején ezt a becenevet. Hogy az öreg "hölgy" még ma is milyen feltűnő jelenség, arról a Majálison személyesen is meggyőződhet. A makói József Attila Múzeum ugyanis a szombati napon kiállítja a híres típus egy 91 éves példányát, amit Makó városa nemrég egy magyar veterán autó-gyűjtőtől vásárolt meg. Az automobilt, amely egy mondás szerint négy kerékre ültette Amerikát, egy magyar férfi tervezte. Részletekről a helyszínen...  
  
Na jó, itt is olvashatsz – programok >>

HarmoNet tipp: Nézz be a Bélyegmúzeumba is >>

(Fotó: piqs.de - Tommy Wong: Curiosity)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 3821 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x