Széchenyi is nyeregbe pattan a Nemzeti Vágtán!
Címlap / Kultúra / Széchenyi is nyeregbe pattan a Nemzeti Vágtán!

>

Széchenyi is nyeregbe pattan a Nemzeti Vágtán!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Idén már országos rendezvénnyé nőtte ki magát a Nemzeti Vágta: 14 előfutam előzi meg a döntőt június 2-6-án a Hősök terén. A 150 éves jubileum tiszteletére 2010-ben a legnagyobb magyarnak szentelik a vágtát. Előfutam lesz Nagycenken is, s még egy Széchenyi leszármazott is lóra pattan! 

Itt egy lehetőség, hogy megmutassuk, hogy ez nem csupán üres frázis, hanem: a magyar valóban „lóra termett”! Tavaly és tavaly előtt a rendezvény kijárta az iskoláit, érett korba lépett. Már folynak a Nemzeti vágta 2010 előfutamai országszerte, összesen 12 helyszínen, mielőtt sor kerülne a döntőre a Hősök terén június 2-6-án.

Egyre nagyobb a nemzetközi érdeklődés is a vágta után. A szomszédos országokból nevezni is lehet, a nagyvilágból pedig nézőnek jönnek a jónépek. Köztudott tény, hogy pár országban, ahol a létezésünkről egyáltalán tudnak, előfordul, hogy azt képzelik rólunk, hogy mi még mindig nyereg alatt puhítjuk a húst. Ez természetesen nem így van, de azért az előfordul, hogy - mint az a képen is jól látható - huszárjaink (kissé anakronisztikus jelleggel) időnként mobiltelefonálnak.

Az idei Nemzeti Vágta sem maradhat jótékonysági sztárfutam nélkül, amely során most Hujber Ferenc, Pintér Tibor, Stohl András, Hajas László és egyetlen hölgyként Terecskei Rita pattan nyeregbe és méri össze tudását. A versenyszabályok változása ezt a futamot is érinti, amelynek értelmében a sztárok telivérek helyett magyar lovakkal állnak majd rajthoz.



A tavalyi győztes, Stohl András idén is örülne, ha nyerne, de nem lesz szomorú, ha mégsem sikerül
.
„Természetesen hajtok a győzelemért, ugyanakkor szeretném, ha más is átélhetné azt a fantasztikus pillanatot, amikor az ember elsőként szakítja át a célszalagot a Nemzeti Vágtán. Idén is Fóton készülök fel a versenyre, egy gyors magyar lóval.” - mesélte a színész, aki már nagyon várja az idei Vágtát, ahol a Kapaszkodó Alapítványnak ajánlja fel nyereményét.

A hölgyek becsületét az idei sztárfutamon a Zanzibar énekesnője, Terecskei Rita védi meg, aki nagy állatbarátként a Ceglédi Állatmenhely Nyílt Alapítvány javára ajánlaná fel nyereményét.
„Számomra az idei futamon elsősorban a túlélés a cél, hiszen a tavalyi Vágta óta nem gyakoroltam, mert a zenekar miatt nem volt időm erre. Ráadásul most egyedüli lányként képviselem a női nemet, ami egy kicsit ijesztő. Igyekszem megfelelni az elvárásoknak.” - mesélte az énekesnő, aki egyébként a tavalyi Vágta kedvéért tanult meg lovagolni.


Pintér Tibor sem adja fel, hogy egyszer a Nemzeti Vágta dobogójára állhasson, és ha nyer, az összeget a Gyermekétkeztetési Alapítvány javára ajánlja fel. Hajas László pedig a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány számára ajánlotta fel a nyereményt győzelme esetén. Ráadásként Mészáros Árpád Zsolt is nyeregbe pattan. A népszerű színész és musicalénekes érkezésével hat főre bővült a jótékonysági sztárfutam részvevőinek száma.

Az előfutamok több mint fele már lezajlott. Ezen a hétvégén Nagycenken indulnak a lovak, a Széchenyiek egykori birtokán  külön a Nemzeti vágtára kialakított versenypályán. Idén megalakul a Nemzeti Vágta Szakmai Kuratórium, amelyben helyet kap a legifjabb Széchenyi leszármazott, Széchenyi Krisztián is. A 26 éves Széchenyi Krisztián (aki Széchenyi István testvérének, Pálnak az utódja) nem ezüstkanállal a szájban flangál, hanem átlagos magyar fiatal, hivatásos táncos, aki egy 28 négyzetméteres lakótelepi albérletben él. Lapunknak azt nyilatkozta, hogy idén még nem, de talán jövőre már ő maga is elindul a vágtán.

Kép és szöveg: ZKZ



Előfutamok helyszínei:
 • Jász Vágta: április 3.
 • Bácska Vágta: április 24.
 • Bükkösd Vágta: április 25.
 • Sarkadi Vágta: április 30- május 1.
 • Nyírségi Vágta: május 2.
 • Bácsalmási Vágta: május 8.
 • Balatoni Vágta: május 9.
 • Széchényi Futam: május  15-16.
 • Kocséri Vágta: május 16.
 • Gyenesdiási Vágta: május 22-23.
 • Győri /Kisalföld Vágta: május 22-23.
 • Bikali Vágta: május 29.

Nemzeti Vágta: június 2-6. Budapest, Hősök tere
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5089 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x