Zöld pályázat egyetemistáknak - a Biológiai Sokféleség...
hirdetés
Címlap / Kultúra / Zöld pályázat egyetemistáknak - a Biológiai Sokféleség művei

>

Zöld pályázat egyetemistáknak - a Biológiai Sokféleség művei

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-26

"Ilyen volt - ilyen legyen!" címmel pályázatot hirdet felsőoktatási hallgatók számára a környezetvédelmi minisztérium biodiverzitás osztálya. A jelentkezőknek egy poszteren kell bemutatniuk közvetlen környezetükből egy olyan területet, amelyet szebbé, zöldebbé, természetesebbé lehet tenni. A terveket és rajzokat bármilyen technikával el lehet készíteni. Az öt legjobb pályamű alkotója díjat kap, a beérkezett tervekből pedig kiállítást rendez a zöldtárca. 

Május 22. a biológiai sokféleség nemzetközi napja volt, ennek alkalmából a KvVM Biodiverzitás osztálya „Ilyen volt – ilyen legyen!” címmel pályázatot hirdet főiskolások, egyetemisták számára. A pályázóknak közvetlen környezetükből kell kiválasztaniuk egy olyan területet, amelyet szebbé, zöldebbé, természetesebbé lehet tenni, majd meg kell tervezniük, hogy ezt milyennek szeretnék látni. A kiválasztott terület Magyarország bármely településének belterületén elhelyezkedhet, lehet egy tér, háztömb, városrész vagy elhanyagolt gyártelep. A zsűri elsősorban olyan településrészlet terveit várja, amelynek élővilága hiányzik, leromlott, vagy a pályázó szerint sokszínűbbé tehető. A pályamunka egy poszter, amelyen az alkotóknak egyszerre kell bemutatniuk a jelenlegi, illetve az általuk elképzelt, új állapotot. A bemutatás lehet rövid leírás, fotó, térkép, tervrajz, rajz. A terveket és rajzokat bármilyen technikával el lehet készíteni. Az elbírálás elsődleges szempontja maga az ötlet és a koncepció, nem a művészi érték. Az őt legjobb pályamű alkotója díjat kap, a beérkezett tervekből kiállítást rendez a zöldtárca.  A pályázatról bővebb információ a http://biodiv.kvvm.hu/ honlapon található.


A Biológiai Sokféleség Világnapja alkalmából a környezetvédelmi minisztérium csatlakozott a GEO Magazin kezdeményezéséhez, melynek lényege, hogy egy akciónap keretében hívják fel a figyelmet a biológiai sokféleség megőrzésének fontosságára. Május 21-én, péntek délután a Nagykovácsi Általános Iskola tanulói a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Természettudományi Múzeum kutatóival együttműködve vizsgálták meg a Szénások Európa Diplomás Terület és környékének növény- és állatvilágát. A 24 órás akció során a gyerekek négy helyszínen figyelhették meg, hogyan dolgoznak a kutatók a természetben. A rendezvény május 22-én, szombaton délután a kutatás eredményeinek helyszíni értékelésével zárult.

A 2010-es esztendőt az ENSZ a biológiai sokféleség világévének nyilvánította, amellyel szeretné felhívni a figyelmet minél szélesebb körben arra, hogy a biológiai sokféleség megőrzése minden egyes ember érdeke és felelőssége. A biológiai sokféleség a földi élet sokszínűségét jelenti, ami a sok milliárd éve zajló evolúció által formált természetes folyamatok gyümölcse. A földi élet változatos megjelenési formái a fajok sokszínűségét, az egyes fajokon belüli genetikai sokféleséget, valamint a Földön fellelhető élőhelyek változatosságát jelenti.

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 
 
[ 2365 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x