Színes Kavalkád: Roma művészet Pécsett
hirdetés
Címlap / Kultúra / Színes Kavalkád: Roma művészet Pécsett

>

Színes Kavalkád: Roma művészet Pécsett

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-18

Versek, felolvasóest, ének, zene, tánc, könyvbemutató, klasszikus roma színdarab. Kik ők? Hogy élnek? Az előítéletek mögött. Egy ezerszín kultúra. 

"A Színes Gyöngyök Egyesület annak érdekében dolgozik, hogy a magyar kultúra be- és elfogadja a roma kultúra értékeit. Missziónk értelmében az idei évben is különböző kulturális eseményekkel színesítjük a Pécs2010 EKF rendezvénysorozatot, melynek csúcspontjaként - 2010. június 7-11 közötti időszakban – POSZT OFF programjainkban koncentráltan mutatjuk be a roma kultúra sokszínűségét."

A Chachipe Diák fotókiállításon találkozhat a közönség a Nyílt Társadalom Intézet és az OSA Archivum pályázatára beérkezett legjobb fotókkal, melyek a „Roma Évtized” cselekvési programban megjelölt témákat dolgozzák fel, szakítva a roma emberek hagyományosan előítéletes bemutatásával, a társadalmi környezetben cselekvő, aktív és egyenrangú szereplőkre hívva fel a figyelmet.

A Gandhi Gimnáziumtámogatásával fiatal roma költők verseiből felolvasó estet rendezünk, valamint első alkalommal biztosítunk lehetőséget a pécsi közönségnek, hogy betekintést nyerjen a Fény-Árnyék Művészeti Egyesület Vándormozi programjába.

A Szent István téri POSZT-OFF színpad ad majd teret a nemzetközileg is méltán híres roma előadó és táncművészek fellépésének, valamint az Átok és Szerelem - cigány ballada átértelmező emberközeli színjátékának.

A gyermekek számára a Vadrózsa Gyermekházban szervezünk kézműves foglalkozásokat az Amaro Trajo „Életünk” Roma Kultúráért Alapítvány Glinda Vándor Tanodája Programjának meghívásával. A Színes Kavalkád záró-eseményeként interaktív előadáson vehetnek részt az érdeklődők a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem jegyében. Meghívott előadónk Kalányos István Iraki – roma jogvédő, a Cigánynak születtem c. könyv írója.

 

 
 
 
[ 2782 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x