Sztárfellépők Veszprémben!
Címlap / Kultúra / Sztárfellépők Veszprémben!

>

Sztárfellépők Veszprémben!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-08

“Nincs még egy ilyen fesztivál a hazai palettán" - állítják a Veszprémi Utcazene Fesztivál szervezői, és akik már egyszer voltak ott, igazat is adnak nekik. A július 14-17 közötti buli programja már kész: jön - egyebek mellett - Woody Allen egyik kedvence, a Giulia y Los Tellarini, a “mestizaje" stílus egyik legreprezentatívabb képviselője a Los Aslándticos és a magyar élvonalból nem hiányozhat a Quimby, az Irie Maffia és Harcsa Veronika sem. 

“Nincs még egy ilyen fesztivál a hazai palettán” – állítják a Veszprémi Utcazene Fesztivál szervezői, és akik már egyszer voltak ott, igazat is adnak nekik. A július 14-17 közötti buli programja már kész: jön – egyebek mellett – Woody Allen egyik kedvence, a Giulia y Los Tellarini, a “mestizaje” stílus egyik legreprezentatívabb képviselője a Los Aslándticos és a magyar élvonalból nem hiányozhat a Quimby, az Irie Maffia és Harcsa Veronika sem. Közben lezárult az utcazenészek pályázata: minden eddiginél több zenész jelentkezett idén.

A “legegyedibb hazai rendezvény”  - mondják a Veszprémi Utcazene rajongói és hozzák is sorban az érveket. Egyrészt sajátos, hiszen a várost behálózva, az utcán, a kapualjakban, az udvarokon szórakoztatja a nagyérdeműt. Egyedisége az ingyenesség is: négy nap alatt több mint 150 fellépő nulla forintért igazán nagyvonalú ajánlat. És végül, de inkább elsősorban a műfaj maga, az utcazene, az utcazenészek megmérettetése teszi unikális fesztivállá a veszprémi built.

Azt már tudjuk, hogy a négy napon a várost behálózva utcazenészek versengenek majd az egymillió forint összdíjazású fődijakért. A felhívásra a tavalyinál félszázzal több, összesen 200-at is meghaldó számú zenész jelentkezett, akik közül kerül ki majd a versengők sora.  
Mostantól ismert a fesztivál megújult weboldalán, a www.utcazene.hu oldalon az is, hogy több mint félszáz hazai és nemzetközi “húzónév” is színesíti a gazdag palettát.

A veszprémi színpadok egyikén köszönthetjük majd a Giulia y Los Tellarini csapatot, akit Woody Allen Vicky Cristina Barcelona című film betétdalairól ismerheti a hazai közönség, de most többet is kapunk belőlük. Jön a Filippo Clary és Max Bottini alkotta formáció, a nu-jazz-es, soul-os, funky-s, elektronikával megspékelt hangzású Gabin. A Los Aslándticos - az egyik legnépszerűbb spanyol banda  - a “mestizaje” stílus egyik legreprezentatívabb képviselője a jól ismert Mano Negra, Manu Chao és Macaco bandák mellett, akik zenei befolyása vitathatatlanul érződik rajtuk. A barátokból verbuválódott csapat kezdetben egy aslandi betongyár udvarán járt össze zenélni és bulizni, most Veszprémben mutatják meg magukat. A gazdag – egyebek mellett ausztrál, francia, spanyol, osztrák, Egyesült Államok beli – nemzetközi kínálatot színesíti még a legendás New York-i acid-jazz-funk-reggae csapat a Brooklyn Funks Essentials is.

És itt lesz Marcus Füreder, akit ezen a néven kevésbé, Parov Stelarként viszont minden zeneszerető ismer.  És maradva még a nemzetközi vonalnál, meg kell említeni a spanyol Che Sudaka nevét is. A magyarok közt pedik a Quimby, a Vad Fruttik, az Irie Maffia, a Harcsa Veronika Quartett, a Hollywoodoo mellett ott lesz a Intim Torna Illegál, Hrutka Róbert, de lesz LGT emlékzenekar és megannyi színes-érdekes koncert.

www.utcazene.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3424 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x