Trója Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda
Címlap / Kultúra / Trója

>

Trója

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Az idei nyár legnagyobb szabadtéri eseményének ígérkezik Szűts István és Koltay Gergely vadonatúj történelmi musicalje, a Trója. A musical a Magyar Lovas Színház és a Sziget Színház felkérésére született, amellyel a szereplők a Lovas Színház ötödik évadját szeretnék megünnepelni egy szabadtéri előadással. 

A musical Homérosz híres műve az Iliász alapján készült, merítve a világhírű Trója című hollywoodi film egyes jeleneteiből.

A Trója nyilvános próbáján a komáromi Igmándi-erőd kapujában látványos és hangulatos ízelítőt adtak a színház lovasai és színészei. Többek között a világbajnok Kassai Lajos íjászbemutatója kápráztatott el mindenkit, illetve bemutatták a lovas harci szekerek, a bigák hajtását. Természetesen felcsendültek a musical első dallamai is, „Trója” falai Akhilleusz dalától visszhangzottak.

A júliusi bemutatón parádés szereposztásban elevenedik meg az ókori görög történet.


Akhilleusz szerepét Pintér Tibor, Helénát Janza Kata, Agamennont Vikidál Gyula, Hektort Buch Tibor, Priamoszt Feke Pál jeleníti meg, míg Thetisz szerepében a görög származású Papadimitriu Athinát láthatja a nagyközönség.

A történelmi musical világpremierjén Kassai Lajos világhírű lovas íjász, Lezsák Levente kaszkadőr és Fekete László a világ egyik legerősebb embere is szerepel.

Trója híres falait a komáromi Igmándi erőd külső várfala szinte eredeti helyszínként jeleníti meg. A nézők néhány méter közelségből valóban részesei lesznek a látványos, harci szekeres csatajeleneteknek. Az ütközetekben több mint negyven lovas, ezen kívül számtalan kaszkadőr, harcművész és táncos idézi vissza Trója ostromát.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5320 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x