Neked is van egy álmod? Pantomim pódium
Címlap / Kultúra / Neked is van egy álmod? Pantomim pódium

>

Neked is van egy álmod? Pantomim pódium

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Valójában egymás álmainak részei vagyunk. Az, hogy ebben hogyan veszünk részt, csupán rajtunk múlik, viszont az, ahogy résztveszünk, az hatással van mások álmára is. Úgy viszonyulunk egymáshoz ebben a kozmikus összjátékban, mint egy sejt a szervezet egészéhez. 

Gerely Miklós Magyarországon profi pantomimművészként dolgozott a Karsai Pantomim Rt.-ben. Jelenleg Új-Zélandon él és miután 4 aranyérmet nyert a nemzeti előadóművész bajnokságon, tagja lett az Új-zélandi nemzeti válogatottnak, mely július 11-én indul Los Angelesbe a 14. Előadóművész Világbajnokságra. Ez fantasztikus dolog az előadóművész szakmában és hozzáértők azt prognosztizálják, hogy onnan is el fog hozni pár érmet, hiszen csodásan játszik.
 
Támogatókat keres a Los Angelesi út és az ottartózkodás költségeinek fedezésére.
 
Neked mi az álmod?
Egy álom, amit éveken keresztül mindehova magaddal viszel. És az évek évtizedekre váltanak, és az álmod még mindig veled van; beteljesületlenül. Mind gyakrabban érzed, hogy kifutsz az időből, de az álmod még mindig csak álom és még mindig nem tudod, hogyan érhetnéd el, hogyan ránthatnád le az álmok kék egéről a valóság talajára.Van ilyen álmod?

Nekem van - mondja Miklós, aki mostanra úgy érzi, nagyon közel van álma beteljesüléséhez. Ez tűnhet egy majdnem lekésett álomnak és mégis többről van szó arról, hogy „sose add fel!„ 
 
Pantomimművész vagyok
„Úgy tűnik, egyszerűen pantomimművésznek születtem, mert próbálkoztam sok más különböző dologgal életemben, de végül mindig ennél a kérdésnél kötöttem ki: Mi a fenét csinálok itt ahelyett, hogy találnék egy színpadot magamnak ahol előadhatom a művészetemet? Nem hagy nyugodni a feladat, hiszen annyi minden voltam már életemben és mégis, pantomim művész vagyok! Hiába végeztem el a számítógépes játéktervezőtől az NLP terapeután a londinerig és marketinges szakmámig az iskolákat. Bármennyire is szerettem, mindezek csupán pótcselekvések számomra, csak a színpad helyett csinálom! 44 éves vagyok és mostanra itt állok egy valódi lehetőség, életem egyik legnagyobb lehetősége, a Los Angelesi középdöntő előtt. Ott kell lennem, hol lennék máshol?

Ez egy hatalmas verseny! Ez a világbajnokság (WCOPA) szakmai verseny és igazi vetélkedés 40 országból érkező előadó között. A versenyt rengeteg nagy szórakoztató ipari ügynökség, film ügynökségek emberei, neves színházi szakemberek látogatják új tehetségek után kutatva.
Ebben az évben több mint 75 ezren jelentkeztek a WCOPA-ra, de a nemzeti selejtezők után csak a legjobb körülbelül 2.000 versenyző jutott be a Los angelesi középdöntőbe. Mint az olimpiai játékokon, itt is nemzeti válogatottak képviselik az egyes országokat. Az középdöntő legjobbjai jutnak be a döntőbe, ahonnan a legjobbak legjobbjai szerepelnek majd a finálé záró show-jában amit az USA és számos más ország televíziói közvetítenek. Magyar csapat sajnos nem indul idén, legalább is én nem tudok róla.


Mivel Új-Zélandon élek, az itteni nemzeti bajnokságra jelentkeztem, és 4 arany érmet nyertem. (Mind a 4, különböző stílusú  műsorszámmal, amivel indultam.) Így természetesen tagja vagyok az Új-zélandi Nemzeti Válogatottnak. És mint ilyen, (tudomásom szerint) az egyetlen magyar résztvevője leszek a világbajnokságnak.

Mennyit adjunk, ha tudunk segíteni?
Valójában egymás álmainak részei vagyunk. Az, hogy ebben hogyan veszünk részt, csupán rajtunk múlik, viszont az, ahogy résztveszünk, az hatással van mások álmára is. Úgy viszonyulunk egymáshoz ebben a kozmikus összjátékban, mint egy sejt a szervezet egészéhez. Gondolhatunk erre a történetre úgy is, mintha a miénk volna és adjunk annyit, amennyit tudunk. Az is jó, ha szurkolsz, hogy sikerüljön, hiszen ekkor hozzáadsz azok szándékához, akik pénzzel is hozzá tudnak járulni Miklós álmának megvalósulásához.
 
Ahogy a "régi időkben" az olimpiai játékokon (mielőtt Samaranch úr megreformálta volna), csak "amatőrök" indulhatnak, ami azt jelenti, hogy mindenkinek magának kell finanszíroznia minden költséget.
 
Gerely Miklós pantomimművészről >>

Knolmár Marica - Turiyam
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3898 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x