Győrkőc: Fesztivál lurkóknak
Címlap / Kultúra / Győrkőc: Fesztivál lurkóknak

>

Győrkőc: Fesztivál lurkóknak

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-11-27

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával 2008. augusztus 1-3-ig szervezte meg első ízben a Vaskakas Bábszínház az I. Győri Gyerkőcfesztivált. 

 

Rendezvénynaptár
Célként az Európai Unió Alapjogi Chartája a „gyermek érdeke mindenek előtt” alapelvének jegyében egy 3 napos, a gyermeki személyiség kibontakoztatására törekvő kulturális tudatosságát és önkifejező képességét erősítő, közösségben átélt, családokat megszólító fesztivál igénye fogalmazódott meg.

A 10 helyszínre szervezett komplex programok a gyermeki világ minden szegmensét felvonultatják: a klasszikus befogadói, művészi élményt átélő szereptől (előadások, koncertek, mutatványok, bábszínházak) az aktív alkotó kreativitásig (kézműves játszóházak; ügyességi sportjátékok; észpörgetők, logikai játékok, szerepjátékok, stb…).

A Győrkőcfesztivál széles győri összefogás, együttműködés eredményeképp lett sikeres.


A 2008-as és 2009-es Gyerkőcfesztivál sikerei alapján 2010. július 2-4-ig ismét felkérést kapott az Önkormányzattól a Vaskakas Bábszínház a III. Győrkőcfesztivál megrendezésére. A felkérés a gazdasági nehézségek ellenére magasabb összegű támogatást jelentett az elmúlt évekhez képest! Jelzi ez is a városvezetés álláspontját a Győrkőcfesztivál szükségességéről!

A gyerekek regisztrációja egy mosolygós fotó ellenében átadott gyerkőckarszalaggal történik, mely viselőjét minden Győrkőcprogram és szolgáltatás ingyenes igénybevételére jogosítja. (A karkötőre az egyik szülő telefonszáma is felkerül, a tömegben elkóborló, elsodródó gyerekek problémáját is megoldja a karszalag).III. Győrkőcfesztivál Megnyitó

2010. július 2. péntek 18.30 – Radó sziget
  • Ákom-bákom – a Makám Együttes koncertje
  • Gingalló – Szalóki Ági koncertje
  • Borkai Zsolt polgármester átadja a város kulcsát a gyerekeknek
  • Fénylő meglepetések

GYŐRKŐCJÁTÉKOK és ELŐADÁSOK
2010. július 3. szombat 10.00-20.00
2010. július 4. vasárnap 10.00-18.00

Tekergőtér – Felhővadászat – Minicirkusz – Képmutogató – Mutatványos bódé – Repülő – Szivárványhíd – Erdő, mező, somberek – Paszulykerengő – Bábakukucs – Minitó vízibiciklivelés vízibombával– Hintayo – Meselabirintus – Haribo ugrálóvár-mászófal – Játékos tudomány-a fizikai csodái – Túró Rudi hajó – Óriás táblajátékok – Forma 1 Gyerek Autósuli – Meseutca, meseházak – Gézengúz játékok az uszodában – Kerékpáros kalandpark – Ugróiskolák –Meseszekrénysor – Óriás mesekirakó – Tipegő kert – Zorb – Bungee trambulin – Lóverseny –Kukac és vonat akadálypálya – Kézműves helyszínek – Pillekő építés – Dunakavics festés –Mobil kalandpark - Gyermek- és bábszínházi előadások - Koncertek...

Pöttyös Kapitány hajója ismét Győrbe érkezik
Újra indul a hajósinas-toborzás
Budapest, 2010. június 28. – Az ingyenes nyári programsorozat keretében a Pöttyös Kapitány hajója ismét vitorlát bontott, és a Hajógyári Szigetről kihajózva Győr felé vette az irányt. Július első hétvégéjén, az országjáró szupertúra legelső vidéki helyszínén, a III. Győrkőc fesztiválon horgonyoz le, kalandos programokat kínálva kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Július 3-4-én, 10:00-18:00 között bárki próbára teheti ügyességét és elnyerheti a dicsőséges Pöttyös Hajósinas rangot.

„Rengeteg élmény és izgalmas programok várnak a III. Győrkőc fesztiválra látogatókra. A bejáratnál már ott parkol a Pöttyös kisautó, amely egyenesen a Pöttyös hajóhoz kalauzolja őket. A legénységnek bárki tagja lehet, aki szereti a meséket, játékokat, és aki szeretné felmérni fizikai erőnlétét és szellemi frissességét. A felső fedélzet első próbatétele a memóriát tesztelő kirakós játék, majd a gyerekeknek bátorságtesztet is ki kell állniuk, hiszen egy drótkötélpályán a szárazföldre kell leereszkedniük. Egy hajón az élet nagyon változatos és izgalmas, mindig van tennivaló. Ha víz kerül a fedélzetre, azt rögtön ki kell pumpálnia a legénységnek, vagy ellenséges kalózhajókat kell megtámadniuk, ágyúkkal fenyegetniük, de a tenger állatok etetésében is szorgoskodnak”-
mondta Harangozó Barbara, a Pöttyös senior brand managere.

A kis Pöttyös csónakok a tengeren ringatóznak, és csak arra várnak, hogy erős karú tengerész-tanoncok átevezzenek vele a partra, a Pöttyös Farmra.


A Farmon egy óriás Rudigyár várja a látogatókat, hogy a Titkos Recept alapján mindenki elkészíthesse a saját Pöttyös Túró Rudiját. Lesz ott tehénfejés, majd a friss tejet felforralják, hűtik, erjesztik, keverik, pihentetik, formázzák - ahogy kell! Pihentetésül Pöttyös Tündér mesél, mialatt saját Pöttyös bögréjét bárki elkészítheti.

„A Pöttyös Kapitány szeretettel vár minden gyereket a III. Győrkőc fesztiválon, ahonnan tovább folytatja majd útját, hogy egész nyáron át tartó izgalmas programjaival más vidéki helyszínekre is eljusson”
– tette hozzá a manager.

Az országjáró szupertúra további részletei a www.pottyoskapitany.hu honlapon találhatóak.


Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4688 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x