Stresszoldó makik, gekkók, paradicsombékák - Madagaszkár...
Címlap / Kultúra / Stresszoldó makik, gekkók, paradicsombékák - Madagaszkár Pesten

>

Stresszoldó makik, gekkók, paradicsombékák - Madagaszkár Pesten

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

A pszichológusok szerint az állatok közelsége, szeretete nemcsak a gyermekek harmonikus fejlődését, de a felnőttek stresszmentesítését is segíti. Sok helyen alkalmatlanok a feltételek az otthoni állattartásra, ebben az esetben az állatkerti bemutatók teremthetnek élő kapcsolatot ember és állat között, ha csak rövid időre is. Népszerűek is ezek a kertek, egy-egy újszülött vagy különleges szerzemény mindig nagy érdeklődésre tart számot az állatkerti rajongók körében. Alighanem így lesz a budapesti Állat- és Növénykertben június 28-án megnyíló Madagaszkár Házzal is. 

A különleges élővilágáról, elsősorban az állatairól és főként a majmairól híres Indiai-óceáni szigetország házat kap Budapesten. A Fővárosi Állat- és Növénykert egyik patinás épületében a Madagaszkáron őshonos állatok, elsősorban a különböző makifajok, és számos más különleges állat, mint a párduckaméleon, a nappali gekko vagy a paradicsombéka számára építettek állandó otthont.


A szabadidő, a családi kikapcsolódás kellemes programja lehet egy állatkerti látogatás, ahol az érdekes élőlények mellett ismeretterjesztő kiállítás is látható. Az állatok viselkedésének tanulmányozása – akár egy rövid állatkerti séta keretében is -, mindig is népszerű és fontos volt az embereknek. A viselkedéskutatás volt az alapja azoknak a tudományos kísérleteknek is, amelyek a pszichológia új területeinek a kialakulását segítették Madagaszkár a világ negyedik legnagyobb szigete közel nyolcezer kilométerre található Budapesttől, az Indiai óceánban. Kevesen keresik fel hazánkfiai, elsősorban a kiépítetlen infrastruktúrája miatt. Pedig ez Magyarországnál vagy hatszor nagyobb területű ország a világ egyik, ma még jórészt felfedezésre váró, természeti látnivalókban páratlan, állat- és növényvilágában is egyedülálló. Területe kevés civilizált országhoz kapcsolódhatna oly szorosan, mint éppen Magyarországhoz. A budapesti madagaszkári kiállításon az érdeklődők megismerkedhetnek a sziget életéhez egykor kötődő, XVIII. században élt magyar Benyovszky Móric életének néhány epizódjával is. Az emlékét ápoló Magyar-Madagaszkári Társaság a madagaszkári őserdőben elhelyezett emlékszobor eredetijét bocsátotta az állandó kiállítás rendelkezésére. A maroantsetrai őserdőben látható, madarat ábrázoló alkotás 2003 óta hirdeti Madagaszkáron a magyar utazó emlékét.

Forrás: napidoktor.hu

Kép: piqs.de: musel - Gucks Du
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4651 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x