Goran Bregovic és a kulturális fővárosok zenekaravánja
hirdetés
Címlap / Kultúra / Goran Bregovic és a kulturális fővárosok zenekaravánja

>

Goran Bregovic és a kulturális fővárosok zenekaravánja

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-20

Tizennegyedszer lesz júliusban Pécsi Nemzetközi Kultúrhét, idén is megrendezik Európa egyik legnagyobb tematikus ifjúsági fesztiválját. 

Az idei ICWiP időpontja július 24. – július 31., fő helyszíne a pécsi Dóm tér. A Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa programsorozat kiemelt rendezvényének legnagyobb koncertjeit várhatóan Goran Bregovic és a Wedding and Funeral Orchestra, valamint a Pécs–Ruhr-vidék–Isztambul Karawane 2010 adja. A Goran Bregovic koncertre Budapestről élményvonat indul 2010. július 31-én 12.50-kor a Nyugati Pályaudvarról.

Az idén tizennegyedik alkalommal megrendezett kultúrhét programja nem egy megszokott, hagyományos fesztiválé, hiszen egy színes, számos kultúrát és művészeti ágat bemutató városi ifjúsági fesztivált és egy színvonalas nyári egyetem jellegű, interdiszciplináris konferenciát ötvöz.

Az ICWiP (International Culture Week in Pécs – Pécsi Nemzetközi Kultúrhét) története során Közép-Európa és az Alpok-Adria térség egyik legismertebb és legnagyobb tematikus ifjúsági fesztiváljává vált, idén rendezik meg tizennegyedik alkalommal. A rendezvényre több mint 300 fiatalt várnak a szervezők a világ minden tájáról, Dél-Amerikától Afrikán és Európán át egészen a Távol-Keletig. A rendezvény a magyar fiatalok, egyetemisták előtt is nyitott, hiszen egyedül az angol nyelvtudás a részvétel feltétele.


Az idei ICWiP címe „Balkán: Újrahangolva”, időpontja 2010. július 24. – augusztus 1., fő helyszíne pedig várhatóan a pécsi Dóm tér lesz.  A városi fesztivál fő fellépői: Goran Bregović Wedding and Funeral Orchestra (SRB), Big Daddy Wilson (USA), Russkaja (A-RU), Besh o droM, Péterfy Bori + Love Band, Heaven Street Seven, Zbogom Brusli (SRB), és a három kulturális főváros nagyszabású, közös világzenei produkciója, a Pécs–Ruhr-vidék–Isztambul Karawane 2010. Az ICWiP fesztiválprogram koncertjei minden este nyitottak és ingyen látogathatóak.

A Goran Bregovic koncertre idén élményvonattal is érkezhetnek az érdeklődők, amelyet a MÁV Nosztalgia indít 2010. július 31-én, a budapesti Nyugati pályaudvarról 12:50-kor. Az utasok az élményvonaton welcome drink mellett, különleges környezetben, kényelmes kocsikban már a vonaton ráhangolódhatnak a pécsi programra, hiszen a koncertvagonban élőzene is várja az őket. Emellett a legfinomabb villányi borokat is megkóstolhatják a fesztiválozók az vonat bárkocsijában.
A vonattal utazik Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program nagykövete, Vujity Tvrtko is, mint a pécsi élményvonat házigazdája. A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa januári megnyitójára készített, és felmatricázott Pécs2010 „Kultúrában utazunk” vasúti kocsi is a fesztiválvonat része lesz.
A vonat megvárja a koncert végét, és 23.30-kor indul vissza Budapestre.

Kiegészítő programként a látogatók a Goran Bregovic koncert előtt kisvonattal megtekinthetik Európa Kulturális Fővárosának épített örökségét, történelmi belvárosát, vagy az Élményvonattal Pécsről tovább utazhatnak Villányba. A vonat utasait a Pécsi állomáson a Goran Bregovic koncertet követően a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar élő zenéje búcsúztatja.

További információ a pécsi élményvonatról a  (+36 1) 238-0558 telefonszámon kérhető, vagy a www.mavnosztalgia.hu és a Facebook Élményvonatozás és Nosztalgia utak profilján található.

Jegyek válthatók 2010. 07. 24-ig a MÁV Nosztalgia Kft. irodájában a Budapest Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett. Tel.: (+36 1) 269-5242, vagy a www.mavnosztalgia.hu weboldalon. 


A fesztiválprogram napi bontásban
Július 24. (szombat)
Karawane 2010 (GER + H + TR)

Július 25. (v)
Tátrai-Latin
Big Daddy Wilson (USA)

Július 26. (h)
Ska-Pécs
Russkaja (A + RUS)

Július 27. (k)
Heaven Street Seven

Július 28. (sze)
Simply English
Besh o droM

Július 29. (cs)
BxDxF (GER)
Brains

Július 30. (p)
Zbogom Brusli (SRB)
Péterfy Bori + Love Band

Július 31. (szo)
Napra
Goran Bregovic and his Wedding & Funeral Orchestra  (SRB)


További információk: www.icwip.hu és icwip@icwip.hu

Kontakt:
Dr. Tarrósy István alapító-főszervező: tarrosy@icwip.hu
Élményvonattal kapcsolatos információk: Meretei Katalin, Pressinform Public Relations, meretei@pressinform.hu,  illetve Szendrey András, ügyvezető MÁV Nosztalgia Kft., szendrey@mavnosztalga.hu

Képek: www.icwip.hu


 
 
[ 2353 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x