Hegyalja: Óriási buli lesz!
Címlap / Kultúra / Hegyalja: Óriási buli lesz!

>

Hegyalja: Óriási buli lesz!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-15

Keddre megduplázódik Tokaj lakossága. Már délelőtt közel ezer hegyaljás táborozott a tokaji Tisza kempingben. A gyakorlott Hegyaljára járók ugyanis tudják, hogy a kedvenc fájuk alatti sátorhely elfoglalásához érdemes időben érkezni. Az elő-hegyaljázóknak nem csak árnyékos sátorhely jut, de aki időben érkezik, a hosszú sorban állást is elkerülheti. Már ma kinyit a jegypénztár Tokajban a fesztivál bejáratánál, és épülnek a színpadok is. 

A tokaji bemelegítéshez keddre is remek időt jósolnak a meteorológusok, 31 fokos maximum hőmérséklettel. A kánikula túléléséhez a tiszai strandolást, és a borospincék hűvösét ajánljuk, persze, nem csak a fesztivál előtti két napra. A szervezők is készülnek a nagy melegre, ugyanis július 14. és 18 között, a fesztivál idejére is ezt ígéri az előrejelzés. A kánikulában folyamatosan locsolják majd a területet, és persze sör is, tokaji bor is, fröccs is, víz is lesz bőven a közel kétszáz koncert mellé.

Az elő-hegyaljázók mellett már a szervezők is helyszínen vannak. Hétfőtől gőzerővel épülnek a színpadok, a beléptető rendszer, így aki idejében érkezik, a jó sátorhely megszerzése mellett az első sorból nézheti, hogyan épül a Hegyalja Fesztivál.

A bérlethez sátorhely és Hegy’ album is jár
A tokaji bulira hangolnak a 11. Hegyalja Fesztivál fellépői is. Goldie már csomagolja a lemezeket, és hamarosan érkezik a Groove Armada, hogy Magyarországon először mutassa meg, mit tud élőben. Lemmyék is alig várják már, hogy négy év után újra visszatérhessenek Tokajba, és az egyik kedvenc fesztiváljukon ünnepeljék meg a legendás Motörhead 35. születésnapját. Hogy milyen meglepetéssel köszöntik a szervezők Lemmy-t és csapatát, július 16-án kiderül.

Akinek még nincs jegye a négy napos tokaji nyaralásra, épp itt az ideje, hogy becsekkoljon. Jegyváltással kapcsolatos infók itt. A Hegyalján a sátorhely a jegy, illetve a bérlet mellé jár, sőt a bérletesek az idei Hegyalja CD-t is hazavihetik. Aki nem sátorban, hanem kőházban szeretné kipihenni a koncertek fáradalmait, az jó, ha siet a foglalással, mert rohamosan fogynak a szállások Tokaj környékén. A szállásadók és a szervezők teltházas Hegyalja Fesztiválra készülnek idén.


A Hegy’ taxival a fesztivál bejáratától egyenesen a szállásig budapesti szemmel szinte elképzelhetetlenül kedvező áron és szupergyorsan eljuthatnak a fesztiválozók. Tarcalra például annyi az út, mint egy séta Egerben a Bazilikától a Dobó térig, Tiszaladányba eltaxizni pedig annyi, mint Budapesten a Gödörtől elsétálni a Corvin tetőhöz. Aki nincs tisztában a helyi arányokkal, itt egy táblázat, amiből kiderül, melyik környékbeli település milyen távolságra van Tokajtól. 

A szállásokkal kapcsolatos kérdésekben a tokaji Tourinform iroda munkatársai segítenek.

A Hegyalja idén
Közel kétszáz fellépő, 10 színpad, pálinkás jóreggeltek a Tisza-parton: a Hegyalja nem pusztán Magyarország egyik legnagyobb zenei fesztiválja, a Hegyalja idén is a nyaralni vágyó fesztiválozók kedvenc helyének ígérkezik: új csónakkikötő, vezetett és kötetlen kenutúrák, strand várja őket a fesztivál Tisza-parti területén.

Esténként a Motörhead, a Groove Armada, Roots Manuva, a Funeral for a Friend, az Ektomorf, a Meshuggah, The Herbaliser, Goldie és még sokan mások gondoskodnak a hamisítatlan Hegyalja hangulatról. A hazaiak közül a Budapest Bártól, a Csík Zenekaron, a Kispál és Kiscsillagon, a Quimbyn és a Belgán át egészen a Subscribe-ig, a The Kollin-ig vagy akár a The Idoru-ig mindenki ott lesz a Hegy’-en. Csemegének két hazai legendát: Ákost és a Tátrai Bandet ajánlunk, ráadásnak pedig a finn Disco Ensemble-t!

A Hegyalja csak egy ugrás: Budapesttől szűk három óra vonattal vagy autóval – és máris a nyár legizgalmasabb forgatagának közepébe érkeznek a fesztiválozók, ahol a metál éppúgy jelen van, mint a világzene és az elektronikus zene.

Linkek:
www.hegyaljafesztivwww.facebook.com/hegyaljafesztivalal.hu
www.facebook.com/hegyaljafesztival
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2447 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x