Best of Sziget 2010 - oltári bulik!
Címlap / Kultúra / Best of Sziget 2010 - oltári bulik!

>

Best of Sziget 2010 - oltári bulik!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-13

A hangulat a régi, az elvárások újak. Az élmények még frissek, sőt, túl frissek, van, aki még most heveri a fáradalmakat. Egy hét masszív élmény. A Sziget legjobb pillanatai. Best of Sziget 2010 - A karizmatikus top 3!  

 

Top 3.: VÉGE: Búcsúzott a Kispál és a Borz!

Több mint húsz év, tizenegy stúdiólemez, megszámolhatatlan koncert után tegnap adta utolsó koncertjét Pécs legsikeresebb együttese.

A hazai alternatív élet egyik legkiemelkedőbb zenekara megannyi sláger után bizonytalan ideig beszünteti a működést. Ennek méltó megpecsételéseképpen két és fél órás búcsúkoncertet adtak Magyarország legnagyobb fesztiválján.

Kispál


Az együttes az itthoni alternatív rock egyik legtermékenyebb és legrégebb óta fennálló bandája, megannyi slágerrel, mint például a "Tesis a világ", az "Emese", vagy a "Szőkített nő". Az igazi fordulópont a banda ismertsége kapcsán az 1997-ben készült "Csinibaba" című film volt, melyben szerepelt "Kicsit szomorkás" című számuk, mely országosan ismertté tette őket.
Hatalmas tömeg gyűlt össze tegnap este a Kispál és a Borz búcsú koncertjére. A remek hangulatú előzenekar koncertje után, közös visszaszámlálással indult melyet a kivetítőkön is látni lehetett!

Kispál


Gryllus Vilmos: Borz című gyerekversét szavalva készülhettetek fel az emberek a búcsúra.
Stílusosan az Utolsó forradalmárral kezdtek, majd  a Ha ez a véggel indították utolsó koncertjüket. Az est első vendége Németh Juci volt, majd a quimbys Varga Livius lépett Lovasiék mellé, aki a konfetti szórás után a pesti éjszaka neonfényeiben megvilágítva adta elő a Nagyvárosi románcot.
Többszöri ráadás számok után végleg leoltódtak a Nagyszínpad fényei és a tömeg hazaindúlt….
 
Top 2.: ABILITY PARK

Sokan félnek tőle, sokan nem tudják hová tenni a testi és szellemi fogyatékos embereket és még többen sajnálják Őket! Utunk végén rájöttünk, hogy egyik sem szükséges, sőt nem is szeretik ha így vélekednek Róluk, hiszen sokszor talán boldogabb és felszabadultabbak, mint Mi „egészséges emberek!”

Céljuk, hogy a látás-, hallás- és mozgássérült, autista és értelmi fogyatékos animátorok által bemutatott játékokkal segítsék a fogyatékos személyek beilleszkedését és elfogadását, mindenek előtt pedig tartalmas és örömteli élményt nyújtsanak mindenkinek, aki játszani szeretne, vagy próbára akarja tenni képességeit!
Elsőként kipróbáltunk egy játékot, melynek lényege, hogy ki tudja közelebb dobni a fehér golyóhoz a sajátját. Kihívóm Zozó volt, akiről megtudtam még Paraolimpikon is volt pár évvel ezelőtt.

Ability


Kemény csatát vívtunk, de végül győzedelmeskedtem, igaz csak pár cm-en múlt. Megköszöntem a játékot és társammal tovább álltunk.
Következő állomásunkon órákat időztünk! Süket-néma emberekkel társalogtunk! A kezdeti nehézségek után nagyon belejöttünk a mutogatásba! Megtanultuk a daktil  ABC-t, majd hosszasan „társalogtunk” ennek segítségével. Rájöttünk ha megértik az emberek a logikáját bármit meg tudnak értetni ennek segítségével. Repetaként állat neveket  és foglalkozásainkat is elsajátítottuk a jelbeszéd segítségével!Köszönjük Rékának a kedvességet és a türelmet, amivel elbűvölt bennünket.

Ability


A nap végén úgy elszaladt az idő, hogy csak nekünk nyitották még ki a Csodavárost, amit tulajdonképpen nekünk kellett kinyitni, csak éppen percekig nem jöttünk rá miképpen kell bejutni rajta. Számtalan kallantyú, kilincs, csap és még egy zip-zár is volt az ajtón, de hiába próbálkoztunk az ajtó nem nyílt ki!
Legyen titok és kihívás másoknak is ezért nem árulom el miként, de végül sikerűlt bejutnunk. Itt is rengeteg fejtörő játékban vehettünk rész, de megmondom őszintén én feladtam a végén!

Top 1.: TALÁLD MEG AZ UTAT A LABIRITUS VÉGÉN!

Szembesítő szerepjáték a Tarot nagy arkánumaival, interaktív személyes tükör!
A tarot labirintus tulajdonképpen a tarot kártya megszemélyesítése , a kártyalapokkal valódi emberek formájában találkozhatunk.

A Labirintus Interaktív kommunikációs helyzeteket teremt minden játékosnak, melyen keresztül önismeretet, kitartást, útmutatást kap saját életére vonatkozóan.
Belépéskor 24 kártyalapból kell választanunk. Ezen lapok az aktuális élethelyzetünkben megélt szerepünket tükrözik.

Tarot labirintus


Azt gondolom rendkívül hasznos információkat kaphat bárki, aki elég bátor és végig megy, akár végig kúszik az útvesztőben,ahol bizony sokszor négykézláb térdelve-alázatot gyakorolva ,sokszor eltévedve és falakba ütközve-akár a saját életünkhöz hasonlóan is inkább feladnánk a bolyongást.

A díszlet egy hatalmas labirintus, melyből meg kell találni a toronyba vezető kiutat, ahol az „Ítélet” kártyalap megszemélyesítőjétől kapjuk meg végső útravalónkat.
A résztvevőket arra inspirálja a játék, ami koránt sem játék, hogy elgondolkodjon jelenlegi élethelyzetén és helyes útmutatót kapjon a folytatáshoz.
Nem csak a kártyalapokkal, de sokszor a bolyongó emberekkel is kapcsolatot tudunk kialakítani, hiszen az emberi találkozások sosem véletlenek, mint ahogy az életben is minden okkal történik!

Bakos Krisztina

(Fotók: Bakos Krisztina, Kispál: Sziget.hu)


 
 
[ 3881 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x