EU Trió fókusz - Magyarország az Unióban
Címlap / Kultúra / EU Trió fókusz - Magyarország az Unióban

>

EU Trió fókusz - Magyarország az Unióban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

Az Európai Unió elnöksége alatt, 2010 és 2011-ben három ország/Spanyolország, Belgium és Magyarország/ adja egymásnak a stafétabotot. 2010. január 1 és június 30 között Spanyolország, 2010. július 1 és december 31 között Belgium, valamint 2011. január 1 és június 30 között Magyarország tölti be az EU soros elnökségi posztját. 

Ennek kapcsán a Sziget programszervezői meghívták a jelenleg soros Spanyolországot és a Sziget alatt soros Belgiumot, hogy több helyet és teret biztosítanak a három ország művészeinek, hogy kiemelten jelen legyenek a Sziget programjában és számos közös produkciót hozzanak létre.

A Sziget EU Trió fókusz projektje nem titkoltan Magyarország 2011-es elnökségére is felhívni szándékozik a hazai és nemzetközi fiatalok figyelmét. Az EU Trió fókusz program fontos célja, hogy a fiatal korosztállyal minél szélesebb körben megismertesse a trió elnökség tagországait (a trió elnökség intézményét és programját. Ehhez kapcsolódva a látogatók egyben megismerhetik az Európai Uniót és intézményeit, az Európai Bizottság néhány kiemelt stratégiai kezdeményezését, valamint ízelítőt kapnak a magyar elnökség tervezett programjaiból.

European Meeting Point – Európai Találkozási Pont a Szigeten

A Sziget fesztivál mára az európai fiatalok kedvelt "találkozóhelye"; programjában és a szigetlakók nemzetiségét tekintve is megjeleníti azt a sokszínűséget amire az Európai Unió mindig is büszke volt.  A  TRIÓ fókusz keretében  létrehoztak  egy olyan találkozóhelyet,  egy  " European meeting point " elnevezésű helyszínt, ami egyrészt a sziget lakók kedvelt találkozóhelyévé, másrészt a szigetlakók és az EU találkozóhelyévé vált. Napközben a European Meeting Point interaktív találkozóhelyként működött, esténként pedig pezsgő hangulatú madridi-brüsszeli-budapesti buli helyszínné változott át.

Üzenet Európának


Rendkívül hasznos információkat tudhatunk meg a tesztek, kérdőívek és a legkülönbözőbb játékokon keresztül az EU feladatairól és terveiről.  
Kifejezetten motíváló tényező volt a rengeteg ajándéktárgy, amit szinte bárki magáévá tehetett, akár már az első helyesen kitöltött tesztlap után! Mi egy zsák ajándékkal távoztunk!
 
A helyszínen dolgozó emberek végtelenül barátságosak, készségesek voltak Mindenkivel, aki feléjük tévedt!

A European Meeting Point közvetlenül a Hungaricum falu mellett helyezkedett el. Ez az elhelyezkedés szimbolizálta, erősíti azt az üzenetet, hogy Magyarország az Európai Unió tagja, a trió elnökség egyik országa. Ezen a helyszínen  működött az Európai Konzulátus is, ahová  a szigetlakók konzuli segítséget igénylő problémáikkal fordulhattak.

European Tree – Európa Fa - Hagyj üzenetet Európának!
Közvetlenül a European Meeting Point előtt  találhattuk a European Tree egy fát ábrázoló installációt, amely olyan közösségi élményt és helyet biztosított, amelynél a Szigetlakók találkozhattak egymással, írásban és audiovizuálisan üzenhettek egymásnak vagy akár Európának.

Mi is hagytunk üzenetet!

Bakos Krisztina
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2269 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x