A legjobb strandok között a gárdonyi Sport Beach
Címlap / Kultúra / A legjobb strandok között a gárdonyi Sport Beach

>

A legjobb strandok között a gárdonyi Sport Beach

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-30

Idén, csak a nyár végére sikerült kiosztani a Kékhullám Zászló elismeréseket, amit azok a balatoni, Fertő-tói, Velencei-tavi és Tisza-tói strandok és kikötők nyerhetik el, amelyek a legtisztább fürdővízzel és partszakasszal rendelkeznek, megfelelő infrastrukturális és higiéniai feltételeket biztosítanak, valamint kiemelten figyelnek a biztonságra és a gyermekekre is. 

30 balatoni, egy Velencei-tavi és egy Fertő-tói strand kapta meg a minőségi strandoknak járó zászlót az idén, a kikötők közül öt balatoni részesülhet az elismerésben, mely egy évre szól, és évről-évre megújítható.

Az elismerést minden év júniusában, azaz az igazi strandszezon kezdetén szokta átadni a Balatoni Szövetég és a vízügyeket felügyelő minisztérium. Idén nyáron a korábbi Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium megszűnésével/beolvadásával a Vidékfejlesztési Minisztérium lett volna illetékes a díjátadásban, azonban a minisztérium és a szakmai szervezet együttműködése idén nem jött össze, ezért csúszott augusztusra a Kékhullám Zászlók átadása.

Sport Beach

A Kékhullám zászlóra pályázó fürdőhelyeknek szigorú követelményeket kell teljesíteniük.
A pontozásnál a szakemberek figyelembe vették, hogy milyen a víz minősége, mennyire rendezett a strand területe, mennyi pihenőhely jut egy főre, kellő figyelmet fordítanak-e a strand tisztaságára, a hulladékgyűjtésre és a higiénés feltételekre. Az értékelésnél fontos szempont volt a biztonság is: vizsgálták, hogy van-e úszómester, elsősegély-nyújtó hely, és hogy milyen a vízimentő-szolgálat.

Egy Kékhullám zászlós strandon biztosítani kell a mozgáskorlátozottak számára a megfelelő illemhelyeket, rámpákat, és a legkisebbeknek is biztonságban kell lenniük. Vizsgálták azt is, hogy a fürdőzőket megfelelően tájékoztatják-e a vízminőségről, hogy a hajózóktól elkülönülten lehet-e fürödni, és hogy milyen sportolási, étkezési és szórakozási lehetőségek vannak. Fontos szempont a környezetvédelem is: egyre több helyen jelennek meg a szelektív hulladékgyűjtő szigetek.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3526 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x