Felfegyverzik a Móra Ferenc Múzeumot!
hirdetés
Címlap / Kultúra / Felfegyverzik a Móra Ferenc Múzeumot!

>

Felfegyverzik a Móra Ferenc Múzeumot!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Gyilkos fegyverek szépségében gyönyörködhetnek a Móra Ferenc Múzeumba látogatók. A tárlókban látható hadieszközök valóban látványosak, misztikusak, szemrevalóak, de tagadhatatlan tény, a történelem során a másik ember elpusztítására is használhatták őket. A több mint 70 fegyvert felvonultató kiállítás szeptember 24-én, pénteken 16 órakor nyílt a szegedi Kultúrpalotában. 

 

Rendezvénynaptár
Az egykori Magyarország területén dúlt korabeli harcokat és hadviselési fortélyokat is megismerhetik azok, akik megtekintik a „Ha vitéz vagy, jer vélem! - Régi idők fegyverei” című kiállítást. 

A tárlat a 18-19. században használt szúró-, vágó- és lőfegyverek egész tárházát sorakoztatja fel, melyek legékesebb darabjai közé tartozik a misztikus Keletet megidéző damaszkuszi kard, az amerikai forgótáras pisztoly és a mesterien megmunkált elefántcsont markolatú tőr.


Az évszázadokkal ezelőtti ütközetek részesévé válhat a 21. század embere is a „Régi idők fegyverei” című kiállítás megtekintésével. A tárlat bemutatja például az 1848-49-es szabadságharc lovassági és gyalogsági felszerelését: pisztolyokat, kardokat és egy olyan típusú finoman vésett főtiszti szablyát is, melyet Damjanich János is használt a harcok alatt.

A kardok nem csak harci eszközök, hanem méltóságjelvények és nagy gonddal készített művészeti alkotások is voltak egykoron. Ennek méltó bizonyítéka az a 17. századi perzsa szablya, melyet elefántcsont markolata mellett egy aranyberakásos keleti Korán-idézet tesz különlegessé.


A tárlaton egy Szegeden gyártott hadi kuriózumot, a Millennium tiszteletére készült szablyát is bemutatnak, melynek egyik oldalán Szeged város, a másikon Magyarország címere látható az 1896-os évszámmal keretezve.

A kardok és szablyák mellett Amerikából és Angliából származó, ritkaságnak számító forgótáras pisztolyokat, a westernfilmekből jól ismert Coltok-at is láthat a közönség.

Móra Ferenc Múzeum

 
 
[ 4773 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x