Tornázz, pihenj az utcán ma munka után
Címlap / Kultúra / Tornázz, pihenj az utcán ma munka után

>

Tornázz, pihenj az utcán ma munka után

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

Utcai bordásfalakon lehet tornázni kedden délután a VIII. kerületi Palotanegyedben. Iskola vagy munka után bárki elvégezheti a pár perces gerincnyújtó gyakorlatokat a Városi tornapályán az egészsége védelmében. Az Újirány Csoport ugyancsak kedden nyitja meg a Városi Szalont. A Pollack Mihály téren vasárnapig színes nyugágyakon lehet pihenni, esténként pedig az utcán életre kel a békebeli Budapest kávéházi hangulata. A programok ingyenesek! 

A Városi tornapálya az iskolai testnevelés órákról ismert bordásfalakból áll, amelyeket a Placcc Fesztivál alatt helyeznek ki az Újirány Csoport tagjai a házak falára. A sporteszközöket szeptember 28-án, kedden 12 és 19 óra között bárki szabadon használhatja a Mikszáth Kálmán tér 2., a  Horánszky utca 26. és Mária utca 21.szám alatt. A hatékony és biztonságos nagyvárosi sportolást végig szakemberek segítik, és szívesen adnak tanácsot azoknak, akiknek nincs idejük sportolni, de ülőmunkájuk miatt gerincbántalmaik vannak. A Városi tornapálya a Királyhegyi Sport támogatásával valósul meg.

A fiatal művészek másik akciója, a Városi Szalon szintén kedden kezdődik. Civil szervezetek és értelmiségi körök segítségével „visszafoglalják” a VIII. kerületi Pollack Mihály teret a közösségi élet számára. A járókelők vasárnap estig bármikor megpihenhetnek a kényelmes, színes nyugágyakon, sőt a környékbeli iskolák szabadtéri órákat is szervezhetnek a diákoknak. A csoportoknak érdemes előre lefoglalni a nyugágyakat, hogy mindenkinek jusson hely. Érdeklődni az uila@ujirany.hu e-mail címen lehet.  

Városi Szalon

A Városi Szalon esténként valódi kulturális és közösségi központtá válik. A szervezők megidézik a békebeli kávéházak hangulatát, hiszen október 3-ig naponta 17 és 20 óra között a Pollack Mihály téren gyűlnek össze Budapest értelmiségi körei. Matematikusok, filozófusok, építészek, képzőművészek és a helyi civilek vetnek fel a munkájukhoz kapcsolódó témákat, és a beszélgetésekbe bárki bekapcsolódhat.

A Városi Szalon részletes programja >>>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2327 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x