A Hang-villa titka: misztikus, interaktív mesejáték
Címlap / Kultúra / A Hang-villa titka: misztikus, interaktív mesejáték

>

A Hang-villa titka: misztikus, interaktív mesejáték

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-22

Ki ne tudná, hogy minden mese igazából krimi, nem véletlenül töröltük anno mi is izzadt kis tenyerünket nadrágunk vagy szoknyácskánk térdrészébe. A Hang-villa titka a gyerekeknek édes izgalmat, a felnőtteknek pedig nosztalgiát okoz majd. 

A Centrál Színház olyan gyerekeknek szóló előadást mutat be A Hang-villa titka címmel október 10-én, amely több szempontból is úttörőnek és kivételesnek tekinthető. A darab egy tehetséges fiatal színész, Simon Kornél első rendezői bemutatkozása, de a színház életében is újdonság, hisz saját készítésű gyerek-előadás itt eddig nem készült. A mesejáték igazi különlegessége azonban interaktív jellegében rejlik, mely nem csak a színészeket állítja hatalmas kihívás elé, de a nézők aktív közreműködését is várja.


Tudjuk, hogy minden mese igazából krimi, nem véletlenül töröltük anno mi is izzadt kis tenyerünket nadrágunk vagy szoknyácskánk térdrészébe. A Hang-villa titkának misztikus világa, a gyerekeknek édes izgalmat, a felnőtteknek pedig nosztalgiát okoz majd. De miért induljunk el erre az előadásra azon kívül, hogy a legfiatalabbak már elég korán magukba szippanthassák a színházi kultúra levegőjét, és értelmesebben töltsünk egy vasárnap délelőttöt, mint egyébként?


A Hang-villa titka nem csak egy rendezői és színészi bravúr, vagy egy csupán szórakoztató trouvaille, hanem a gyerekek fantáziavilága és a felnőttek racionális világa között húzódó ellentétre rámutató, családi és szociokulturális problémákat feltáró előadás egy rendkívül elismert nyugati író, Alan Ayckbourn tollából, aki idén nyáron életművéért megkapta a legrangosabb színházi kitüntetést, a Tony-díjat. Egy igenis komoly kérdéseket fejtegető, nagyon is mai történet kedvesen, mesébe ágyazva, sok humorral, szerethető figurákat elénk állítva.

A történet egy angol kisvárosban játszódik, ahol főhősünk, Suzy édesanyjával él egy kis házikóban, igen szerény körülmények között. Mama egyedül neveli Suzyt, akinek sem testvére, sem barátai nincsenek, egy nap azonban ajándékot kap édesanyjától, egy kölyökkutyát. Ez az elválaszthatatlan párocska együtt már minden problémát le tud küzdeni.Az újrakezdeni vágyó anya és lánya kapcsolata, egy gyerek különleges fantáziavilága és lelki kapcsolata a kutyájával...
Ha megszabadítjuk a Hang-villa történetét a mese köntösétől, egy igazán mai témákat boncolgató, mély történetet kapunk. Melynek során, amikor a közönségre kerül a sor, hogy döntsenek a szereplők útjáról, csak remélni tudjuk, hogy a szülők nem fognak nagyobb beleéléssel kiabálni, mint gyerekeik.

További információ >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4662 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x