Máguspárbaj: gyermekszínház tudóspalántáknak
Címlap / Kultúra / Máguspárbaj: gyermekszínház tudóspalántáknak

>

Máguspárbaj: gyermekszínház tudóspalántáknak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Újszerű gyermekszínházi produkció ősbemutatóját tartja október 17-én, vasárnap délelőtt 11 órakor a Jelen Teátrum társulata a fővárosi RS9 Színházban. A Máguspárbaj című előadás főhőse, egy kislány látványos kémiai és fizikai kísérletekkel harcol a záptojásszagú gonosz varázsló ellen, hogy megmentse a világot. A rendhagyó mese közben a gyerekek játékos formában szerethetik meg a természettudományokat és a környezettudatos életmódot.  

A Máguspárbaj című gyermekdarab főszereplője egy érdeklődő, cserfes kislány, Csenge. Barátnőivel játszanak, amikor váratlanul felbukkan Metán Mágus. A varázslót éktelen haragra gerjesztette egy tévériporter, aki szerint olyan átlátszóak a trükkjei, hogy azokat még egy kislány is könnyedén be tudná mutatni. A mágus ezért párbajra hív egy gyereket, de ha senki sem áll ki ellene, záptojásszagú feketeségbe borítja a Földet. Csenge vállalja a három próbát. A tudományos párbajban édesapja és barátnői segítik, hogy közös erővel mentsék meg a világot. 
Kiss Judit Ágnes költőnő mesedarabjában a nézők izgalmas kémiai és fizikai kísérleteket láthatnak. A szereplők villámokat szórnak, lávafolyamot indítanak el, és vizet változtatnak vérré. A kísérletek látványosak, de teljesen veszélytelenek, így akár már az öt évesek is élvezhetik. A bátrabbak az előadás után ki is próbálhatnak egy-két kísérletet a színészek segítségével.
 

A Jelen Teátrum előadása hamisítatlan, szórakoztató gyermekprodukció, ugyanakkor népszerűsíteni kívánja a természettudományokat is. Az alkotók azoknak a szülőknek és pedagógusoknak ajánlják a Máguspárbajt, akik játszva szeretnék környezettudatos gondolkodásra tanítani a nagycsoportos óvodás, kisiskolás és felső tagozatos gyerekeket.

Ízelítő az előadásból:
 Kiss Judit Ágnes: Máguspárbaj
gyermekszínházi előadás tudóspalántáknak 5-14 éves korig

Bemutató: október 17. vasárnap 11 óra
Következő előadás: november 27. szombat 11 óra
Helyszín: RS9 Színház (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u. 9.)
Jegyár: 1200 forint
Jegyvásárlás: www.rs9.hu, www.jegy.hu és az InterTicket országos jegyirodai hálózatán
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2921 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x