Álomszép babazene - szülészeti osztályok szakmai segítségével...
Címlap / Kultúra / Álomszép babazene - szülészeti osztályok szakmai segítségével

>

Álomszép babazene - szülészeti osztályok szakmai segítségével

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-13

Megjelent az "Álomszép - zene babáknak és mamáknak" sorozat harmadik része. A varázslatos dallamok hatására kevesebbet sírnak a babák és a szoptatás is sikeresebb. Az "Álomszép - zene babáknak és mamáknak" sorozat első lemeze 2007-ben készült el és egyetlen év alatt dupla platina lemez lett. Magyarországon kívül eddig 10 külföldi országban adták ki sikerrel. Mára a 2008-ban megjelent második lemez is aranylemez lett, most pedig itt a sorozat harmadik darabja is.  

 

Az alkotók 2009-ben a budapesti kórházak szülészeti osztályain is tesztelték az Álomszép sorozat lemezanyagát. A szülészeteken dolgozó szakápolók és orvosok elmondták, hogy a harmonikus zene mind a kisbabákra, mind az anyukákra, de még az osztályok dolgozóira is igen kellemesen hatott. Dr. Kónyi Olga, a Szent Imre Kórház újszülött osztályának szakorvosa pedig arról számolt be, hogy amikor ez a zene szól, kevesebb az elkeseredett újszülött-sírás az osztályon. Keserű Ágnes, a Péterffy Kórház vezető szülésznője szerint a várandóság alatt hallgatott megnyugtató zene már ismerős a babának a szülés alatt, illetve a születés utáni időszakban is. Tapasztalatuk alapján még a szoptatás is sikeresebb így, ha baba és mama ellazulva hallgatják az ismerős zenét.

Az Álomszép lemezek anyaga komolyzenei alapokon nyugszik. Fontos szempont volt az egyszerű, megnyugtató, harmonikus dallamok alkalmazása, ami egyfelől relaxáló hatású a szülőnek és a gyermeknek egyaránt, másfelől a klasszikus zenei alapok fejlesztik a kisbabák muzikalitását is.

Bizek Emi zeneszerző
Zenetanár, az ELTE ének-, zenetanár, karvezetés szakán végzett. Már nagyapja is zenész volt, az ő hatására, 10 éves korában kezdett zongorázni. Zeneszerzőként több, mint 50 saját szerzeményt írt. 2005-ben egyik szerzeményét beválogatták az Eurovíziós Dalfesztivál hazai elődöntőjébe. Kepes András: „Világfalu” című televíziós sorozatához szerzett filmzenéiért 2006-ban Fonogram-díjat kapott.
Két fia, Ádám és Dániel sokat segítettek a dalok tesztelésében.

További információk:
www.bizekemi.hu
www.alomszepzene.hu

Az album kapható a nagyobb áruházakban, lemezboltokban és a Brendon babaáruházakban.

 


 
 
[ 5493 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x