Mi lehet izgalmasabb a szexnél?
Címlap / Kultúra / Mi lehet izgalmasabb a szexnél?

>

Mi lehet izgalmasabb a szexnél?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Furcsa paradoxon, hogy amíg a művészet és az emberek életének is talán legizgalmasabb témája a szex, ősidők óta nagy érdeklődés kíséri, addig az orvostudományban alig esik róla szó. Az orvosegyetemen nem szerezhető meg a megfelelő tudás ahhoz, hogy az orvosok e területen kompetensek legyenek. A hiányos tudásból adódóan a legtöbbször kerülik a témát, amely az orvosok iránti tiszteletet csökkenti, illetve rontja az orvos-beteg együttműködést is. 

Ezt az űrt igyekszik betölteni a nemrég megjelent orvosi szakkönyv: Szexuális problémák a mindennapi orvosi gyakorlatban címmel, amelynek szerzője a nemzetközileg is elismert szakember, Dr. Erős Erika pszichiáter. A kötet hasznos olvasmány a szexuális problémákkal küzdők és orvosok számára egyaránt.

„A szexualitás még napjainkban is tabu témának számít. Sajnos, az orvostudomány is kevés figyelmet szentel e területnek, így a gyakorló orvosok ez irányú ismeretei korlátozottak. Pedig az egészség nem képzelhető el szexuális jól-lét nélkül. Egy nem reprezentatív tanulmány szerint világszerte az emberek közel fele tartja fontosnak a szexet, s ugyancsak kb. fele elégedett szexuális életével."

Ha az orvosok szem előtt tartják pácienseik életminőségét (bármely életkorban és fizikális állapotban), akkor nem hagyhatják figyelmen kívül a szexuális életre vonatkozó kérdéseket sem. A tapasztalat szerint a páciensek elsősorban családorvoshoz, nőgyógyászhoz, urológushoz vagy pszichiáterhez fordulnak hasonló panaszokkal.


A könyv célja, hogy a mindennapi gyakorlatban előforduló szexuális zavarokat ismertesse, hogy a kollégákat felkészítse a problémákkal küzdő betegek ellátására. Ugyanakkor a szexualitás megértésére törekvő laikusok vagy a szexuális problémáikra választ keresők számára is hasznos olvasmány e mű.
A mű a napi rutinban felmerülő kérdésekre igyekszik választ adni – a teljesség igénye nélkül –, s ilyen értelemben hiánypótlónak számít. A kiadvány az anatómiai és fiziológiai működések részletezését mellőzi. Legtöbb esetben a diagnózis felállítása és az ehhez rendelhető terápia ismerete jelentős javulást hoz a páciensek ellátásában.

A szakkönyv a Durex, a világ vezető óvszergyártójának támogatásával jelent meg a Saldo kiadásában.

Kép: piqs.de: josef T-rezaie - Auf-Meins
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2436 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x