Magyar tanárnő a világ 25 legötletesebb oktatója között...
hirdetés
Címlap / Kultúra / Magyar tanárnő a világ 25 legötletesebb oktatója között

>

Magyar tanárnő a világ 25 legötletesebb oktatója között

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-31

2010. november 18-20-a között zajlik Budapesten az Innovatív Tanárok Fóruma. A rendezvény a hatékony és korszerű oktatási módszerek megosztását, az újszerű megoldások és jó gyakorlatok népszerűsítését tűzte ki célul. Az interaktív szakmai fórumon a szakmai műhelyek, az ötletbörze jellegű kiállítás és az előadások mellett arra is fény derül, hogy jövőre ki képviselheti hazánkat a legjobb oktatási ötleteket versenyeztető Innovatív Tanárok Fórumán. 


Rendezvénynaptár
Az Innovatív Tanárok Fórumának idei döntőjét Fokvárosban tartották. Az október végén megrendezett eseményen a Microsoft Társ a Tanulásban programjában közreműködő, a világ minden tájáról érkező pedagógusok, iskolavezetők és oktatási szakemberek vettek részt, akik projektjeikkel értékes díjakra és szakmai elismerésre pályázhattak.

Magyarországot különleges sajtófotó projektjével Bereczki Enikő, a II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközépiskola tanára képviselhette, aki az indulás jogát az európai döntőn vívta ki. A világszerte megrendezett regionális versenyeken induló 200 000 elképzelésből 125 jutott el a döntő színhelyéül szolgáló Fokvárosba, így került Bereczki Enikő „Élet a lencsén túl” című munkája egy nemzetközi szakemberekből álló zsűri elé, amely végül projektjét a világ 25 leginnovatívabb oktatási ötlete közé sorolta.

Az „Élet a lencsén túl” egy 20 órás angol nyelvi projekt, melynek középpontjában a sajtófotózás áll. Célja az angol nyelvi készségek fejlesztésén túl a diákok digitális írástudásának javítása, történelmi ismereteinek bővítése, kreativitásra és szociális érzékenységre nevelése. Első lépésben a diákok megismerkedtek a sajtófotó világával, tanulmányozták a különböző angol nyelvű sajtótermékeket, majd pedig 10 hírneves sajtófotót elemeztek ki történelmi hátterük feltérképezésével együtt. Ezt követően Robert Capa, a világhírű magyar sajtófotós életútjával kellett közelebbi kapcsolatba kerülniük az internet és a Ludwig Múzeumban akkor látható Capa-kiállítás segítségével. Ennek zárásaként angolul készítettek fiktív interjúkat a fotóművésszel, amelyeket feltöltöttek a YouTube-ra. Nem sokkal később a diákok maguk váltak sajtófotóssá, egy hónapon át különböző témákra koncentrálva örökítették meg a főváros mindennapjait. Fotóikat, élményeiket, beszámolóikat egy természetesen angol nyelvű blogon rögzítették és vitatták meg (www.missioncamera.blogspot.com). Végül a projekt zárásaként a diákok legjobb „sajtófotóiból” kiállítás nyílt az iskolában, ahol közösen megválasztották a legjobb diákfotóst.

„Nagyon élveztem a találkozó ötletbörze jellegét, azaz hogy egymás között kötetlenül megoszthattuk tanítási tapasztalatainkat, és lehetőség nyílt mind a formális, mind pedig az informális módokon való kapcsolatépítésre” – számolt be dél-afrikai élményeiről Bereczki Enikő.2010 után természetesen jövőre is sor kerül majd az Innovatív Tanárok Fórumára
. Ennek első lépcsője a jelenleg is zajló budapesti rendezvény, amelyet a szoftvercég a Modern Iskola című szaklappal együttműködésben szervez. Itt választják ki a legjobb magyar projektet, amely 2011-ben Moszkvában mérkőzhet meg más európai országokból érkező társaival a washingtoni döntőbe való bekerülésért.

Merényi Ádám, a Microsoft Társ a Tanulásban programjának vezetője elmondta: „A versenyen kívül a rendezvénynek fontos célja egy közös fórum megteremtése az innovatív eszközökkel és módszerekkel oktató, újdonságokra nyitott pedagógusok számára. A Fórumon egyaránt lehetőség nyílik a párbeszédre, a kapcsolatteremtésre, az egymástól való tanulásra és a szakmai együttműködésre. Szeretettel várjuk a saját ötleteiket bemutató pedagógusokat, akik számos kiváló ötletet leshetnek el az ország más iskoláiban oktató kollégáiktól.”

A rendezvényről, amelyet idén a Hundidac taneszköz kiállítás és vásárral azonos időben és helyszínen tartanak meg, bővebb információ az alábbi honlapon található: www.microsoft.hu/itf

Kép: piqs.de: scott - picture in a picture.....any questions ??? 
 
[ 2491 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x