Paprika-nap a Mezőgazdasági Múzeumban
Címlap / Kultúra / Paprika-nap a Mezőgazdasági Múzeumban

>

Paprika-nap a Mezőgazdasági Múzeumban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Tudta, hogy egy frissen érett paprika C-vitamin tartalma ötszöröse a citroménak? Megvásárolta már az idei fűszerpaprikáját? Ismeri a dél-alföldi ízeket? Gondolt arra, hogy élelmiszert ajándékozzon karácsonyra? Ha kíváncsi, hogyan készül és milyen a jó paprika, ha szeretné megkóstolni és kiválasztani a legfinomabbat, jöjjön el a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba 2010. december 12-én, az ingyenes Paprika-napra! 

A fűszerpaprika több mint 100 éve Magyarország szimbólumnövénye. A belőle készült őrleményből az egy főre jutó fogyasztás hajdanán 1 kg felett volt, mára ez 50 dkg alá csökkent. Kevesebbet eszünk belőle, s elbizonytalanodunk, ha választanunk kell a csemege és édesnemes őrlemények között. Pedig a paprika bizonyítottan egészséges, főzni vele egyszerű és gyors, de nem árt, ha tisztában vagyunk a minőségbeli különbségekkel!

Ha kíváncsi, hogyan készül és milyen a jó paprika, ha szeretné megkóstolni és kiválasztani a legfinomabbat, jöjjön el 2010. december 12-én, ezüst vasárnap múzeumunkba, ahol kistermelői paprikák közül válogathat, egyenesen a termelőktől.


A szegedi és kalocsai paprikák mellett házias, egyedi feldolgozású dél-alföldi termékeket is kóstoltatunk és árusítunk: kolbászféléket, mézet, mézeskalácsot, lekvárokat, borokat, tésztákat és mindenféle bioterméket.

Helyszín:
Magyar Mezőgazdasági Múzeum

1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár
www.mezogazdasagimuzeum.hu

Nyitva tartás: 10-17 óráig
A belépés díjtalan!

A program szervezője a PaprikaMolnár Kft.
www.paprikamolnar.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3384 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x