Betlehemi Jászol Kiállítás nyílik a héten
Címlap / Kultúra / Betlehemi Jászol Kiállítás nyílik a héten

>

Betlehemi Jászol Kiállítás nyílik a héten

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-11

Idén 17. alkalommal rendezi meg A Magyar Kézművességért Alapítvány és a Mezőgazdasági Múzeum a Betlehemi Jászol témájú kiállítást. A tárlat, melyen az azonos címmel kiírt pályázat válogatott anyagában gyönyörködhetünk, idén 2010. december 8. - 2011. január 2. között látható. A bemutatott különleges alkotások alapgondolata Jézus születéséhez és az adventi ünnepkör tárgyaihoz, díszítőelemeihez kapcsolódik. 

A Magyar Kézművességért Alapítvány által kiírt pályázatra idén is különböző művészeti ágak képviselői jelentkeztek: művészi kézművesek, népművészek, képző- és iparművészek, amatőrök egyaránt, és a kiállítók között minden évben örömmel találkozunk határon túli magyar alkotókkal is.

A pályázók között hivatásos alkotók, Népi Iparművészek, A Népművészet Mestere címmel rendelkező kézművesek; az amatőrök között óvodások, diákok, óvónők, pedagógusok, fogyatékkal élő emberek, nyugdíjasok és olyan új alkotók is bemutatkoznak. Évről évre megnyugtató látni, hogy az érdeklődés nem csökken, a pályázat résztvevőinek száma minden évben kétszáz körül mozog.


A pályázati anyagot a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, a Hagyományok Háza és a Budai Ciszterci Szent Imre Plébánia képviselőiből álló zsűri válogatja és minősíti, az ő javaslatuk alapján kerülnek díjazásra a legszebb, legötletesebb pályamunkák. A kiállítás anyagáról az Alapítvány 2002 óta minden évben háromnyelvű színes fotóalbumot jelentet meg.

Az alapítványról bővebben: www.amka.eoldal.hu

Helyszín:
Magyar Mezőgazdasági Múzeum
1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár

www.mezogazdasagimuzeum.hu

Nyitva tartás: kedd-péntek 10-16 óráig, szombat-vasárnap 10-17 óráig, hétfő szünnap

Belépőjegy árak: felnőtt 600 Ft, gyermek és nyugdíjas 300 Ft
(A jeggyel a múzeum összes kiállítása megtekinthető.)
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4358 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x