VOLTfolió Kulturális Médiadíj
Címlap / Kultúra / VOLTfolió Kulturális Médiadíj

>

VOLTfolió Kulturális Médiadíj

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Hét év után, az idei VOLT Fesztivál nyitónapján ismét átadják a VOLTfolió Kulturális Médiadíjat - jelentették be a szervezők a szerdai Fonogram díjátadó gálán. A VOLTfolió akár a Fonogram fordítottjának is tekinthető, hiszen esetében a zenészek és a közönség díjazza a kulturális-zenei médiumokat és médiaszemélyiségeket. A VOLTfolióhoz - melynek kiemelt partnere a ProArt - szövetség a szerzői jogokért - idén három különdíj is kapcsolódik. 

A 2001-ben alapított VOLTfolió elsődleges küldetése, hogy a kultúra - elsősorban a zene - közvetítéséért a legtöbbet és legjobb színvonalon tevő médiumokat és médiaszemélyiségeket évről-évre elismerésben részesítse. A maga nemében egyedülálló díj szakmai körökben rövid idő alatt komoly rangot vívott ki magának.

Az idei VOLTfolió gálán díjazásra kerülnek tv- és rádióműsorok, műsorvezetők, rádióadók, újságírók, magazinok, portálok és blogok. Különdíjként életműdíjat is átadnak, illetve ugyancsak különdíjban részesül a legjobb budapesti és vidéki klub, amelyek - bár nem médiumok - a kultúraközvetítés, tehetséggondozás terén rendkívüli jelentőséggel bírnak.

A VOLTfolió és a ProArt együttműködésének köszönhetően az idei évtől a szerzői jogi szövetség szlogenje is kapcsolódik a VOLTfolióhoz: “Vetted? Kösz!” – vagyis köszönjük, hogy megtiszteled a szerzőt, köszönjük, hogy fizetsz a zenéért!A szavazás rendszere

A szavazás két részből áll: előbb a magyar zenei szakma többszáz képviselője voksol, majd május 1-től 50 napon át a www.voltfolio.hu oldalon a szakmai szavazáson továbbjutott, kategóriánkénti 5-5 nomináltra szavazhat a közönség. A gálát június 28-án a VOLT Fesztivál nyitónapján Sopronban rendezik meg, itt kategóriánként 1-1 szakmai- és 1-1 közönségdíjat adnak majd át.

A VOLTfolió alapítói kuratóriumot is életre hívtak, amely tagjaiként elismert személyiségeket, elsősorban művészeket, közéleti személyiségeket, rendezvényszervezőket és médiaszakembereket kértek fel. A kuratórium tagja többek között Kovács Ákos, Lovasi András, Zságer Balázs és Geszti Péter, Andrew G. Vajna producer, Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója, Musinger Ágnes, a Mahasz igazgatója, Szűts László, a ProArt elnöke, Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont Kht. vezetője, Szájer József EP-képviselő, a VOLT Fesztivál alapító-fővédnöke, Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda vezetője, valamint a díj két alapítója, a VOLT Fesztivál főszervezői: Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2641 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x