Újabb nevek a Szigeten
Címlap / Kultúra / Újabb nevek a Szigeten

>

Újabb nevek a Szigeten

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-23

A napokban több előadó jelezte, hogy elfogadja a Sziget szervezőinek meghívását kedvenc fesztiválunkra, amit a Festival Awards, és a The Independent után most a brit Songlines magazin is a világ legjobb fesztiváljai közé választott. Amy Winehouse, Good Charlotte, Kasabian és Kid Cudi a Szigeten! 

Kezdjük rögvest a Nagyszínpaddal: ma már nem titok, hogy az ötszörös Grammy-díjas és háromszoros Ivor Novello-díjas R&B-, soul- és dzsesszénekesnő, díva, popkult ikon, a kétezres évek legegyedibb női énekhangjának birtokosa, Amy Winehouse is fellép az idei Szigeten. Minden britpopper és rocker legnagyobb örömére tavalyi fergeteges koncertje után visszatér a Szigetre Nagy-Britannia egyik legmenőbb rockbandája, a Kasabian. Az aktuális zenekarok sorát szaporítja a szintén nagyszínpados The Maccabees, akik minden bizonnyal egy igazi, minden igényt kielégítő brit alterrock-szeánszot varázsolnak augusztusban a Szigetre. Sosem felejtjük el azt a hatalmas vihart, amely a hat évvel ezelőtti Sziget utolsó koncertjét percre pontosan 23 órakor lezárta, pontot téve a Madden ikrek zenekarának hisztérikus sikerű bulijára. A viharra nem számítunk, de a Good Charlotte visszatér. A metal zene új nagyszínpadára érkezik augusztusban a nu metal-közösség egyik legnépszerűbb zenekara, a Deftones, mely 2011-ben a legnagyobb helyszíneket felölelő világkörüli turnéjának keretében érkezik kedvenc fesztiválunkra. Jelenleg az európai metálzenei színtér egyik legkarizmatikusabb bandája, mely mostanra már csaknem három millió CD-t és DVD-t adott el, a világ negyvennyolc országában jelentek meg munkái, továbbá 30 arany-, illetve platinalemez is ékesíti illusztris trófeagyűjteményét, a Within Temptation is zúz majd a Szigeten. A hazai fémzenehívők által régóta hirdetett prófécia teljesül be azzal, hogy hosszú évek kemény böjtje után a walesi Lostprophets is fellép az idei Szigeten.


Az Aréna koraesti felhozatalát színesíti Kid Cudi, aki jelenleg az amerikai hiphop és kortárs R&B-kultúra legérdekesebb jelensége, egy igazi zenei divatdiktátor, a hipszter kultúra legszínesebb egyénisége. Hiperfriss, aktuális és trendérzékeny előadó, aki nem mellesleg három Grammy-jelöléssel is büszkélkedhet. Az A38-Wan2 Színpadra is jelentettek újdonságot a szervezők: három szimpatikus és jó képességű zenész alkotja Skandinávia legszerethetőbb indie-pop zenekarát, a Peter Bjorn and Johnt, amely jó eséllyel pályázik arra, hogy az együttes legyen az idei Sziget közönségkedvence.

Európa vezető world music magazinja, a Songlines a világ fesztiváljait vette sorba és szemezte ki a legjobbakat. Az illusztris társaságba került be a mi Szigetünk is és szerénytelenség nélkül állíthatjuk, hogy ez nem is csoda, hiszen világzenei felhozatalunk már több mint tíz éve sorakoztatja a legnagyobb sztárokat és legfrissebb trendeket, valamint a jövő nagy ígéreteit. Most három új név csatlakozik a korábban bejelentettekhez. A kolumbiai Choc Quib Town napjaink egyik legnépszerűbb latin tánczenekara, melynek tavalyi Oro című albumára rákattant a fél világ. Nem ritka manapság az afrikai dobok, a rumba, a salsa, a funky, a hip-hop és az elektronika ötvözetének a fúziója, ám az nem mindennapi, ahogy ez a társaság lekörözte a mezőnyt, meghódítva a rádiós és lemezlisták után a legrangosabb fesztiválokat is. A XXI. századi klezmer-színtér egyik zászlóvivője a kanadai Socalled, a maga teljesen különbejáratú klezmerével. Mindent megtanult a kelet-európai zsidó zenéről és a jiddis nyelvről, tud zongorázni és harmonikázni, a tenyerében van a hip-hop, a rap és a számítógép, és öttagú zenekara élén olyan hangkollázsra képes, ami egyszerre nosztalgikus és futurisztikus, szívhez szóló és agyas, és ami éppolyan vájtfülű, mint amilyen beindulós klubzene. A nyugat-afrikai tánczenék rajongóinak nagy-nagy örömére végre bemutatkozik hazánkban is Cheikh Lo. A szenegáli gitáros-énekes annak köszönheti népszerűségét, hogy a mbalax muzsikát latin dallamokba és reggae-be ágyazva azok számára is élvezetessé tette, akiktől távol állnak az afrikai ritmusok.Forrás: Sziget

Kép: Vermes Kata
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2706 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x