A valódi mobilfizetés premierje a Szigeten
Címlap / Kultúra / A valódi mobilfizetés premierje a Szigeten

>

A valódi mobilfizetés premierje a Szigeten

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

Az idei első közös Vodafone-Sziget sajtótájékozatón kiderült, milyen innovációkkal készülnek a Sziget fesztiválra a szervezők. Dr. Beck György, a Vodafone elnök-vezérigazgatója elmondta, nem csak egyszerű szponzorok szeretnének lenni, hanem valódi újításokkal készülnek Európa egyik legnépszerűbb fesztiváljára. 

Vodafone Torony és 21 megabites mobilnet
Azon fesztiválozók számára, akiknek a Sziget ideje alatt is fontos szempont a gondtalan és gyors internetezési lehetőség, felépül a villámgyors mobilinternet jelképe: egy olyan többfunkciós bázisállomás és interaktív torony, amely méltóképpen szimbolizálja a Vodafone hálózatfejlesztések eredményeit, a mobilinternet kiváló minőségét és sebességét.

A Sziget jelképe lesz a Vodafone Torony

„A különleges Vodafone Torony egyedi felépítményével egy látványos – és multifunkcionális –, de mindenképpen emblematikus építménye is lesz a fesztiválnak” – tette hozzá Gerendai Károly, a Sziget főszervezője. Mint elmondta: Pályázat útján keressük a Vodafone-nal közösen a Szigethez is méltó – ideiglenesen felépíthető – formatervezett szerkezetet. A kétkörös meghívásos pályázatot egy-két héten belül kiírjuk. Az első körben a Vodafone Torony szerkezetére, formájára várunk formatervezett megoldásokat. A második körben pedig a tartalmi funkciójára és a „feldíszítésére” várunk remélhetőleg a kreatív szakmát megmozgató interaktív, különleges ötleteket, megoldásokat. Alapvető funkcióknak is meg kell majd felelnie az épületnek, így például adjon teret közösségi tevékenységeknek – konferenciaterem, bár, kiállítás, internetkávézó, kilátó stb. –, legyen interaktív és látványos a nappali és esti fényviszonyok között is.”


A tavalyi évben bevezetett perc alapú számlázás annyira sikeresnek bizonyult, hogy idén a „versenytársak” is alkalmazni fogják, illetve az sms-sel működésbe hozható kávéautomata ezen a nyáron nagy meglepetésekkel fog szolgálni a látogatóknak.

Szórakozz készpénz nélkül a Szigeten!
Beck György beszámolt arról is, hogy „folytatjuk a tavalyi évben megkezdett technológiai újdonságok bemutatását, a látogatók a hazai piacon elsőként tesztelhetik élesben a mobilfizetés következő generációs szolgáltatását, a Near Field Communications-t.”
A mobilfizetés következő generációs szolgáltatását, ami valódi mobilfizetést tesz lehetővé a biztonságos vezeték nélküli adatátvitellel – így a fizetéssel – pár centiméteres hatósugáron belül. Ehhez – csakúgy, mint a tavaly bevezetett Sziget-kártya esetében – egy terminálra, illetve egy NFC-chippel ellátott mobiltelefonra van szükség. A rendszer hasonlóképpen működik, mint a Sziget-kártya, egy érintéssel fizethetünk.  A telefonok további előnye, hogy a speciális, NFC-olvasókkal felszerelt kávéautomaták is használhatók a segítségével, illetve a Vodafone előfizetők akár Szigetkártyájukat is feltölthetik operátori egyenlegük terhére. 


Valóban megállapodtak?

„Megállapodást kötött Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester és Gerendai Károly, a Sziget fesztivál főszervezője pénteken a rendezvény területhasználati díjáról”- hallhatjuk hónapok óta.
Az igazság azonban, hogy ez  a Sziget Kft. 50 millió forint plusz áfát fizet közterület-használat címen a fővárosnak, a város pedig kialakít egy szolgáltatáscsomagot a Sziget fesztivál résztvevői számára - ez egyes városi szolgáltatások - például BKV, gyógyfürdők, állatkert - kedvezményes használatára, látogatására jogosít fel, mely 100 millió Ft jelen állás szerint és még az sem kizárt, hogy ebbe a szolgáltatáscsomagba beleszólást sem enged  majd a Főváros... A szervezők pedig örülhetnek, hogy megrendezhetik az ország legnagyobb kulturális és ifjúsági rendezvényét, mely mára az ország emblematikus jelképévé vált...

Bakos Krisztina

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2768 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x