A sasvadász fia
Címlap / Kultúra / A sasvadász fia

>

A sasvadász fia

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-26

Gyönyörűen fényképezett, többszörös díjnyertes film egy mongol sasvadász családról, múlt és jövő, a tradíciók és a nagyváros összeütközéséről René Bo Hansen rendezésében. 

A tizenkét éves Bazarbai a serdülőkor küszöbére lép a nomád mongol vidéken. Szeretne a nagyvárosban, Ulánbátorban élni, szakítani a nomád tradíciókkal, apja sasvadász hivatásával. Amikor bátyja nélküle költözik el, úgy érzi, összeesküdött ellene a világ. Egy nap apjával a neves Sasvadász Fesztiválra mennek, majd amikor a sas megrettenve egy kamera vakujától elszáll, s nem fogad szót a gyereknek, a tinédzser apja haragjától való félelmében megszökik. Az apa utána küldi az időközben hazataláló sast és a fiú a madárral egy egész országot átszelő kalandba vág.A sasvadász fia a tradíciók és a család fontosságára hívja fel a figyelmet.
A múlt és a jövő érzékletesen ütközik össze a csodálatosan fotografált Mongóliában. A történetben a legszebb mongol hagyományok kerülnek felelevenítésre, láthatóvá válik egy nép kultúrája, amibe fokozatosan tör be a civilizáció. A kisgyerek a serdülőkor lázadása mellett a tradíciókkal való szembehelyezkedés szimbóluma is, akinek homályos információi vannak arról, milyen lehet a nagyvárosi élet, de kitörési szándéka a nomád élet hátrahagyásában nyilvánulhat csak meg.A sasvadász fia az igényes ifjúsági filmek sorába tartozik
, a tinédzser kalandjai szerethető élményekkel, és ami még fontosabb általános érvényű mondanivalóval gazdagítják a varázslatos tájakra fogékony nézőjét.A berlini filmfesztiválon bemutatkozott A sasvadász fia többek között a skandináv országok és Franciaország pedagógia programjában is helyet kapott oktatási segédanyagaként. A tavalyi Mediawave-en az Országos Diákzsűri díját nyerte.


A SASVADÁSZ FIA
Színes, feliratos német-svéd-dán film
Rendezte:
René Bo Hansen
Szereplők: Asilbek Badelkhan, Serikbai Khulan, Bazarbai Matei
Országos bemutató: 2011. május 26.

Forgalmazó:
Mozinet Kft.
Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3976 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x