Krisna-völgy, a természet ajándéka
hirdetés
Címlap / Kultúra / Krisna-völgy, a természet ajándéka

>

Krisna-völgy, a természet ajándéka

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-21

Ki ne hallott volna már Krisna-völgyről, amely igazán festői környezetben, közel a Balatonhoz, a somogyi dombok között bújik meg, az "avatatlan szemlélő" elől elrejtve, ám a kíváncsi érdeklődők és kikapcsolódni vágyók előtt egész évben nyitva. A közösség idén ünnepli a hagyományos népi építészet megoldásait magán viselő templomépület felszentelésének 15. évfordulóját! Nem is gondolnánk, hogy már mennyi idő eltelt azóta, hogy az első busszal érkező szervezett vendégcsoportok meglátogatták a völgyet. 

 

Rendezvénynaptár
Fodor Kata, a Krisna-völgy kommunikációs referense kérdezte a témáról Srípati dászt, a turizmus igazgatóját.

S.d.d.: Mit tudhatunk a védikus kultúra vendégfogadási szokásairól?
Sp.d.: A védikus vendégfogadás egy szeretetteljes rítus. Régen szinte minden nagy  nép különleges becsben tartotta a távoli vidékekről hozzá érkező jámbor utazókat, vendégeket, akik megannyi érdekes és értékes tudnivalót adtak át nekik a világ azon tájairól, ahonnan érkeztek, ezzel is gyarapítva vendéglátóik ismereteit. Talán ezért sem meglepő az, amit a következő szanszkrit nyelvű védikus versrészlet állít: “atití déva bhagaván”. Mit jelent ez? Jelentése rendkívül mély értelmet hordoz: “A hozzánk érkező vendég egyenrangú az Úrral, s úgy is kell bánni vele, és ugyanúgy kell tisztelni, mint Őt!”
S.d.d.: Hogyan tudjuk mindezt megvalósítani itt, Krisna-völgyben?

Sp.d.:  A hozzánk érkezőkre mind-mind úgy tekintünk, hogy az Úr Srí Srí Rádha-Sjámaszundara (így hívjuk teljes nevén a szentélyünkben található Urakat) vendégei, akiknek végre lehetőségük adódik az ide vezető “hosszú vándorútjuk” után egy kicsit megpihenve elmerülni a völgyet oly jellemzően átható kellemes atmoszférában és feltöltődni, rekreálódni. Valójában, amivel csak tudunk, megpróbálunk örömet szerezni a vendégeinknek.


S.d.d.: Mi jellemzi Krisna-völgy turizmusát jelenleg?
Sp.d.: Krisna-völgybe évente több mint 30.000 vendég látogat el a világ legkülönbözőbb pontjairól. Többen közülük “egyszeri turistaként” érkeznek, ám akadnak olyanok is, akik már sokadszorra látogatnak el hozzánk és ígéretük szerint még többször is jönnek majd.  Ám azok száma sem elhanyagolandó, akik zarándokként keresik fel a völgyet. Vajon mi fogja meg az ideérkezőt e tájban?  Vendégeink közül sokan azt állítják, hogy ez egy mesevilág, egy tündérkert, egy varázslat!

 
S.d.d.: Milyen terveitek vannak a jövőt illetően?
Sp.d.: Szeretnénk minél több turisztikai partnerrel kapcsolatot kiépíteni, hiszen nem titkolt célunk az, hogy Krisna-völgyben az eddigi éves vendégszám többszörösét lássuk vendégül. Fejlesztjük az éttermünket , próbálunk nagyobb kínálatot biztosítani, különleges indiai recepteket bemutatni, saját organikus terményeinkből minél többet felhasználni. A honlapunkat is szeretnénk az olvasók igényei szerint alakítani, ahol a krisna-völgyi vendégfogadás turisztikai ajánlatai mellett még számtalan érdekesség is megtalálható lesz.

 

www.krisnavolgy.hu


 
S.d.d.: Milyen újdonságokkal várjátok az ide látogató vendégeket?
Sp.d.: Egyik fő újdonságunk a háromnapos krisna-völgyi túra, melynek során a hétvégére ideérkező bátor vendégek belekóstolhatnak a krisna-völgyi hétköznapok milliőjébe: együtt meditálhatnak az itt lakókkal, közösen kertészkedhetnek a biokertészetben, jógázhatnak, közös főzés során elsajátíthatják  az indiai konyhaművészet alapjait, A számos felsorolt program mellett természetesen pihenésre is jut idő. Vendégeink lelkileg felfrissülve, számtalan élménnyel gazdagodva térhetnek haza.

 
S.d.d.: Bizonyára sokan tudják, hogy az egyik legfőbb program itt Krisna-völgyben a nyáron megrendezett Búcsú. Mivel várjátok idén a vendégeket?
Sp.d.: Természetesen idén is lesz a már több mint egy évtizede megrendezésre kerülő hagyományosnak számító Krisna-völgyi Búcsú, mely az egész családnak tartalmas kikapcsolódást biztosít festői környezetben. Fontos megemlíteni, hogy ez a fesztivál Krisna-völgy hangulatának megfelelően dohány- és alkohol mentes. Legfőbb látnivalók a három nap során: a mindenki által kedvelt indiai esküvők, a védikus tehenészet megtekintése, biogazdálkodási bemutató, valóságshow, egész napos színpadi programok. Étteremsátrunk is egész nap rendelkezésére áll majd a megéhezett vendégeknek. A 2011-es Krisna-völgyi Búcsú dátuma július 22-23-24.

 


S.d.d.: Van-e még más tervetek a jövőt illetően?

Sp.d.: Igen.Terveink között szerepel buszutazások szervezése. Az ország különböző tájairól szeretnénk majd buszokat indítani egyenesen Krisna-völgybe. Fontos még, hogy az idei évtől három vendégházzal is várjuk az idelátogatókat, akik így akár több napot is eltölthetnek nálunk. Csak bátorítani tudom a kedves Olvasót, hogy legyen a vendégünk, hiszen egész évben szeretettel várjuk Krisna-völgyben a családjával együtt!


Részletek, érdeklődés, szállás, jegy: http://bucsu.krisnavolgy.hu

 
 
[ 3813 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x