Köleses, banános, barna, vörös is lehet - mi az?
Címlap / Kultúra / Köleses, banános, barna, vörös is lehet - mi az?

>

Köleses, banános, barna, vörös is lehet - mi az?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Egy hét múlva, augusztus 25-én megnyitja kapuit az I. Budavári Sörfesztivál. A Budai Vár két impozáns helyszínén négy napon át tartó sörünnepen közel 100 féle sörrel, utcabállal, színes programokkal, koncertekkel találkozhatnak a látogatók. A sörkedvelő közönség hazai, cseh, német, angol, ír és belga söröket, ismert és népszerű márkákat, valamint kézműves sörkülönlegességeket kóstolhat végig a négy nap során. 

Vörösek, barnák, világosak – az egy hét múlva nyíló Budavári Sörfesztiválon mindenki megtalálhatja a kedvére való sörpartnert. Az idén először, hagyományteremtő jelleggel megrendezésre kerülő Budavári Sörfesztivál különlegessége, hogy nagy gyártók és forgalmazók közkedvelt hazai és nemzetközi sörmárkái, valamint egyelőre kevésbé ismert, de egyre népszerűbb kis hazai sörfőzdék termékei egyszerre lesznek jelen. Az augusztus 25. és 28. között az Oroszlános- és a Hunyadi udvarba látogató közönség egy helyen találkozhat számos hazai, több tucat cseh, német, angol, ír és több mint húsz féle belga sörkülönlegességgel (listát ld. alább).

A fesztiválon összesen nyolc hazai kis kézműves sörfőzde vesz részt, így képviselteti magát a Rotbuger családi látvány sörfőzde, a Gyertyános Sörfőzde, az ER-PÉ Serfőzde, a Cervisia Sörfőzde, valamint a most induló, az alaptípusok mellett a regionális ízek újragondolásával is kísérletező Csobánkai Kézműves Serfőzde. A többi között lehet továbbá kóstolni Köleses sört, a Kaltenberg Sörház szűretlen és vörös söreit, illetve az egyre népszerűbb Keserű Méz is megtalálható lesz a kínálatban, valamint a KO-CSE kisüzemi sörfőzde Brandecker Világosa is (a folyamatosan bővülő sörlista megtalálható a Budavári Sörfesztivál honlapján).


A sörbarátok a Budai Várban nem „csupán” kóstolhatják majd a számtalan féle folyékony kenyeret, de a Heineken jóvoltából egy látványos bemutató keretében, folyamatában is megtapasztalhatják, miből és hogyan készül a sör. A program során az érzékszerveket, így a látást, tapintást, ízlelést, szaglást bevonva, lépésről lépésre kalauzolják végig a fogyasztókat az egyes állomásokon.

A Sörfesztiválon részt vevő Soproni most is „képzi” majd a csapolás iránt érdeklődő látogatókat, akik egy kis előképzés után élesben is kipróbálhatják csapoló tudományukat, ráadásul a Soproni termékcsalád prémium márkája, az 1895 csak itt a Budavári Sörfesztiválon kapható majd csapolva is.

A sörök kóstolására és fogyasztására betétdíjas, egyedi üvegkorsó szolgál majd (0,4 L, 600 Ft), amelyet igény szerint a látogatók hazavihetnek az esemény után, de vissza is válthatják azt. Egy korsó sör ára egységesen (fajtától függően) 400.-, 500.-, illetve 800.- forint lesz.

A Budavári Sörfesztiválon megtalálható sörök listájáért klikk ide >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2192 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x