Olvass cikkeket a látássérülteknek!
Címlap / Kultúra / Olvass cikkeket a látássérülteknek!

>

Olvass cikkeket a látássérülteknek!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

A 2011-es Nemzetközi Fehér Bot napja alkalmából Lapról hangra címmel új honlap, egyben újfajta szolgáltatás indult: nyomtatásban megjelent újságcikkeket látó önkéntesek által felolvasva, látássérült emberek részére elérhetővé tesznek egy erre a célra létrehozott közösségi honlapon. 

„A célunk ezzel kettős. Egyrészt szeretnénk kiegészíteni a látássérült emberek tájékozódási, informálódási lehetőségeit azzal, hogy érdekes újságcikkeket teszünk elérhetővé számukra, amelyeket más úton nem tudnának elérni. Másrészt olyan önkénteseket keresünk, akik segítséget nyújtanának látássérült embereknek, de ma még nem tudják, hogy ezt pontosan milyen módon tehetnék meg.” – mondta Szatmári Péter, az Informatika a látássérültekért Alapítvány ügyvezető-helyettese.


„Heti egy cikk felolvasása is nagy segítség! Képzelje el, ahogy olvassa az újságot, és ha egy cikk megtetszik és Ön szerint másnak is érdekes lehet, bekapcsolja a mikrofont és felolvassa a cikket! Majd az mp3 fájlt feltölti erre a weboldalra, ahol a látássérült emberek, akik eddig ehhez nem férhettek volna hozzá, letölthetik vagy akár online is meghallgathatják azt!”


A honlap címe: www.laprolhangra.hu

Az oldal október 15-én, a Nemzetközi Fehér Bot napján indul el bétaverzióban, tehát a portál működik és használható, de a felhasználók visszajelzései nyomán kisebb változások még elképzelhetők. Az önkéntes felolvasók október 15-től kezdve tölthetik fel a cikkeket a weboldalra, és a látássérült emberek is ekkortól tölthetik le, hallgathatják meg azokat.

Kép: graur razvan ionut / FreeDigitalPhotos.net

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1785 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x